Zırhlı araçtan isabet eden kurşunla vurulan çocuk için valilik 'kazara oldu' dedi

Zırhlı araçtan isabet eden kurşunla vurulan çocuk için valilik 'kazara oldu' dedi

10 yaşındaki Veysel Toplu’nun zırhlı araçtan isabet eden kurşunla vurulmasına ilişkin valilik açıklama yaptı.

Muş merkeze bağlı Duvarbaşı Mahallesi’nde, dün akşam 18:00 sıralarında 10 yaşındaki Veysel Toplu zırhlı araçtan atılan kurşunun vücuduna isabet etmesiyle vuruldu.

Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan çocuğun, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Muş Valiliği ise yaşananlardan 24 saat sonra açıklama yaptı.

'KAZARA OLDU'      

Zırhlı araçtaki silahın ‘Kazara’ ateş aldığını söyleyen Valilik, olayla ilgili 3 personelin tedbiren görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Muş Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“23 Mayıs 2018 tarihinde saat 18.00 sıralarında Özel Harekât Şube Müdürlüğüne ait zırhlı aracın ilimiz istasyon caddesi üzerinde rutin devriye görevini ifa ettiği esnada yol üzerinde bulunan çukura aracın girip-çıkması neticesinde zırhlı aracın kulesinde bulunan silah kazara ateş almıştır. Silahın ateş alması sonucu cadde de bulunan 10 yaşında bir çocuğumuz yaralanmıştır. Yaralı ivedi şekilde Muş Devlet Hastanesi’ne intikal ettirilerek tedavi altına alınmış olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Bu olayın bir takım farklı niyet taşıyan kişiler tarafından asılsız söylenti ve yorumlarla farklı yönlere çekilmek suretiyle provoke edilmeye çalışıldığı tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak, olayda kusuru bulunan 3 personel tedbiren Valilik tarafından görevden uzaklaştırılmış ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da müfettiş görevlendirilmesi talebiyle yazı yazılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili adli tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığımızca devam ettirilmektedir.”