Ziraat Bankası New York şubesini kapattı

Ziraat Bankası New York şubesini kapattı

Ziraat Bankası’nın New York şubesini kapattığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin hem yurt içi hem yurt dışında en yaygın şube ağına sahip Ziraat Bankası’nın New York şubesinde haziran ayından beri işlem yapılmadığı ve şubenin sessiz sedasız kapatıldığı belirtildi. New York şubesinin, Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesindeki 'Yurt Dışı Şube ve Temsilcilikler' bölümünden de kaldırıldığı görüldü. Ziraat Bankası New York şubesi 1983’ten beri faaliyetteydi.

T24'ün aktardığına göre, Ziraat Bankası New York şubesi 2014’te de FED’in soruşturma başlattığı haberleri ile gündeme gelmişti. Soruşturmanın Sarraf bağlantılı kara para soruşturması olduğu iddia edilmiş ancak banka tarafından yapılan açıklamada olayın “teknolojik alt yapı ile ilgili” teknik bir sorundan kaynaklandığı ve çözüldüğü iddia edilmişti.

Ziraat Bankası'nın adı son olarak, ABD'de görülen davada tanık olan Reza Zarrab'ın itiraflarında geçmişti. Zarrab, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın ve dönemin Maliye Bakanı Ali Babacan'ın, İran’a yönelik ambargonun delindiği bankacılık işlemlerine Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın da dahil edilmesini istediklerini söylemişti.

DAHA FAZLA