Zihinsel engelli çocuğa 653 kez istismarda bulundular

Zihinsel engelli çocuğa 653 kez istismarda bulundular

14 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğu F.B, 2 yıl boyunca esnaf ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 92 kişinin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 2015 yılında bir cinsel istismar soruşturmasında ifadesi alınan zihinsel engelli F.B., 2014 ve 2015 yıllarında 92 kişinin defalarca cinsel istismarına maruz kaldığını söyleyip, bu kişilerin isimlerini savcılığa bildirdi. 

EN AZ 653 KEZ CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI

Diyarbakır Çocuk İzlem Merkezi'nde yeniden ifadesi alınan F.B., bir şüphelinin yaklaşık 200 kez, bir şüphelinin ise ölüm tehdidi ile 100 kez kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Güvenlik güçleri mağdurun ifadelerinde 92 isim tespit etti. Verdiği isimlerin bazılarının kardeş olduğunu söyleyen mağdur, istismarda bulunanlar arasında kuzenleri ve akrabalarının da olduğunu ifade etti. İfadelerde ismi geçen kişilerin, taksici, okul temizlik görevlisi, kuyumcu, belediye görevlisi, lokantacı, kamu görevlisi, itfaiyeci, kıraathaneci, kasap, elektrikçi, aşçı, kuaför ve kırtasiyeci oldukları belirlendi.

DAVALARDA TUTUKLU SANIK KALMADI

F.B.'nin cinsel istismara uğramasına ilişkin sanık N.Y.'nin tutuklu yargılamasına da 22 Kasım 2017 tarihinde 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Savcılık talebi ile kapalı yargılama yapan mahkeme, sanık N.Y.'nin tahliyesine karar verdi. N.Y.'nin de tahliye edilmesi üzerine 2 mahkemedeki davalarda tutuklu sanık kalmadı. İki mahkemede yapılan duruşmalar ertelendi.

'MAĞDURUN AİLESİ BASKI ALTINDADIR'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Remzi Atalay ise mağdur ailesine ifade değiştirmeleri için baskı yapıldığını belirterek, F.B.'nin annesinin de baskı altında olduğunu söyledi. F.B.'nin gittiği rehabilitasyon merkezinde çalışan A.C., mağdurun sürekli uzun kollu giydiğini, sağ kolunun omzuna kadar darp izi dolu olduğunu, sağ elinin üstünde çizikler olduğunu, bir kez boynunda morluk ve tırnak izi gördüğünü söyledi. Mağdurun annesi ise kimsenin kendisini tehdit etmediğini belirterek, şikâyetçi olmadığını ifade etti.

'TEHDİT EDİLDİĞİM İÇİN ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİM'

Yargılama sırasında şikâyetten vazgeçtiğine dair dilekçe gönderen mağdurun, 25 Eylül günü yeniden ifadesi alındı. İlk ifadelerinin doğru olduğunu söyleyen mağdur, "Sanıkların ailesi tehdit ettikleri için şikâyetten vazgeçtim. Anlattığım tüm olaylar doğrudur. Sanıklar tarafından çok kez tecavüze uğradım. Baskı altında şikâyetçi olmadığıma dair dilekçe gönderdim. Tüm sanıklardan şikâyetçiyim. Üzerimizde yoğun baskı var. Annemi dövüp para teklif ettiler. Baskı ve dayak yüzünden şikâyetten vazgeçtik" diye konuştu.

DAHA FAZLA