Zehirlenen askerler tehdit ediliyor

Zehirlenen askerler tehdit ediliyor

CHP Manisa Milletvekili Yıldız Tur Biçer, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda geçtiğimiz günlerde zehirlenen ve yaşadıklarını anlatan askerlerin görüntülerden tespit edilip, soruşturmayla tehdit edildiklerini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Yıldız Tur Biçer, Manisa General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda akşam yemeğinden sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan yaklaşık 50 askerden bazılarının, yaşadıkları durumu anlattıkları görüntülerden dolayı tehdit edildiğini söyledi.

KUZULARIMIZI YANDAŞ ŞİRKETLERE YEDİRMEYECEĞİZ

Askerlerin komutanlarına hazır yemek geldiğini, kendilerinin bu yemeklerden yiyemediğini, bu duruma itiraz ettiklerinde ise dayak yeme tehdidi ile karşı karşıya kalıp, kenarda dövüldüklerini ifade ettikleri görüntülere ilişkin; askerlerin görüntülerden tespit edilip, haklarında disiplin soruşturması açmakla tehdit edildiğini söyleyen Biçer yaptığı açıklamada, “Yaşadıkları acıyı paylaşan askerlerimizin tehdit edildiği, ve haklarında disiplin işlemleri başlatılacağıyla ilgili bilgileri elimize ulaşmakta. Kimse unutmasın ki o çocuklar yalnız değil. Kuzularımızı yandaş şirketlere yedirmeyeceğiz. Lütfen sonuna kadar askerlerin yanında olun, hep birlikte adalet isteyelim. dedi.