'Zaten hepiniz Ermenisiniz' diyen polis, cenaze törenine izin vermedi

'Zaten hepiniz Ermenisiniz' diyen polis, cenaze törenine izin vermedi

Şemdinli'de yaşamanı yitiren Nazlı Akdoğan'ın cenazesi için belediye araç vermedi, özel hareket camiye sokmadı. “Hepiniz Ermenisiniz” diyen polis, cenazenin gömülmesi için de 5 dakika süre tanıdı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2 Kasım’da çıkan çatışmada yaşamanı yitiren Nazlı Akdoğan'ın cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan aile tarafından 10 Kasım’da alındı. Malatya'dan Yüksekova'ya varana kadar hakarete maruz kaldığını anlatan aileye belediye araç tahsis etmezken, cenazenin camide yıkanmasına engel olundu.
 
Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; mezarın kazılması için belediyeden istenen kepçe verilmezken mahallenin camisinde ise cenazesinin yıkanmasına özel harekat timleri izin vermedi. Cenazenin yıkanması için hastaneye giden aile burada da özel hareket timlerinin engellemelerine takıldı. Ailenin ısrarı üzerine hastane yetkilileri araya girerek cenazenin yıkanmasına izin verdi. Cenazenin gömülmek üzere Orman Mahallesi'nde bulunan mezarlığa götürülürken araç yolun yarısında durdurularak, başka bir araca alındı.

BELEDİYE KEPÇE VERMEDİ
 
Belediyenin kepçe vermemesi üzerine aile kazma ve küreklerle mezar kazarken, Akdoğan'ın cenazesi onlarca zırhlı araç eşliğinde mezarlığa getirildi. Mezarlığı kazan aileye müdahalede bulunan özel harekat timleri tehditlerine devam ederek "mezarlığın geniş kazılmamasını" söyledi. Akdoğan'ın arabadan indirilen cenazesi kazılan mezarlığa getirilirken özel harekat timleri "Sadece 4 kişi defin edecek 5 kişi olsanız, izin vermeyeceğiz" dedi. "Zaten Ermenisizin" diyen özel harekat timleri cenaze töreni için aileye 5 dakika süren verdi.
 
AİLE: YAŞADIKLARIMIZIN TARİFİ YOK
 
Yapılanların tarifinin olmadığını belirten anne Makbule Akdoğan, kendilerine yaşatılanların hiç bir zaman unutulmayacağını söyledi. Anne Akdoğan, olayın ertesi günü cenazenin kaçırılması endişesiyle mezarlığa gelerek kızını ziyaret ettiğini söyledi, "Kızım için ancak ertesi gün Fatiha okuyabildim. Kızımın mezarına da saldırmışlar. Yaşadıklarımızın tarifi yok artık" diye konuştu.