Zamlara karşı mücadele eden üniversite öğrencileri Barış Atay'la buluştu

Zamlara karşı mücadele eden üniversite öğrencileri Barış Atay'la buluştu

Ulaşım zammına tepki gösteren Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'la görüştü.

İleri Haber

Antakya Serinyol güzergahında çalışan toplu taşıma araçlarına tekrar zam yapıldı. Kartsız binişler 3,50 TL'ye kadar yükseldi ve siviller 7,50 TL öğrenciler ise 12,50 TL olmak üzere halk tekrardan kart ücreti ödemek zorunda bırakıldı.

"OTOBÜSLER DAHA GÜVENSİZ VE YAVAŞ..."

Ulaşım zammına karşı Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri tepki gösterdi. Öğrencilerin yaptığı açıklamaya göre 2015 yılında kampüs içerisindeki ulaşım ücretsizken 0,50 kuruşla başlayan ücretlendirme kademeli olarak artış gösterdi ve tüm şehir geneline yayıldı. Sürekli artan ücretlendirmeyle beraber otobüsler daha da güvensiz, kalkış periyodu az ve yavaş olduğunu söyleyen öğrenciler verilen hizmetin gittikçe kötüleştiğini belirtti.

TİP MİLLETVEKİLİ BARIŞ ATAY'LA GÖRÜŞTÜLER

Öğrencilerin daveti üzerine ulaşım zammını ve üniversitenin diğer sorunlarını konuşmak için üniversitelilerle buluşan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Okuldaki baskıların dile getirilmesi üzerine Barış Atay günümüzde her hak arama talebinin kriminalize edildiğini, çözümün birlikte mücadeleden geçtiğini vurguladı

DAHA FAZLA