Zafer Diren'in: Talepleri kabul edildi, ölüm orucunu sonlandırdı

Zafer Diren'in: Talepleri kabul edildi, ölüm orucunu sonlandırdı

27 gündür temel ihtiyaçları karşılanmadığı ve cezaevi yönetimi tarafından ayrımcılığa uğradığı için ölüm orucunda olan Trans mahkum Diren Coşkun, yönetimin verdiği söz doğrultusunda ölüm orucunu sonlandırdı.

27 gündür temel ihtiyaçları karşılanmadığı ve cezaevi yönetimi tarafından ayrımcılığa uğradığı için ölüm orucunda olan Trans mahkum Diren Coşkun, yönetimin, taleplerinin yerine getirileceğine dair verdiği söz doğrultusunda ölüm orucu eylemini sonlandırdı.

Ailesi ve arkadaşları tarafından yapılan açıklamaya göre, cezaevi yönetimiyle yapılan görüşmeler sonucunda Diren'in taleplerini karşılamak konusunda yönetimle anlaşıldığı bildirildi.

Açıklamada "Güne Kıvılcım'ın görüş yasağı haberini alarak başlamış olsak da; hapishane yönetimiyle Diren'in ilk etaptaki talepleri olan lazer epilasyon, vegan beslenme ve hapishane çalışanlarının Diren'in trans kimliğinden kaynaklı takındığı ayrımcı tutumlarının son bulması husularında görüştük. Bu taleplere ilişkin yaptığımız görüşmede hapishane yönetimiyle, süreci birlikte yürüteceğimze dair uzlaşıya vardık" denildi.

ÖLÜM ORUCUNU SONLANDIRDI

Açıklamanın sonunda, bu gelişmeler üzerine Diren'in ölüm orucuna ara verdiği ve hukuki olarak sürecin takipçisi olunacağı belirtildi. Diren Coşkun, trans kimliği dolayısıyla kendisine uygulanan ayrımcılık ve temel ihtiyaçlarının karşılanmaması nedeniyle 25 Ocak'ta ölüm orucuna başlamıştı.