Zabıtayı bayıltan müdüre adli soruşturma

Zabıtayı bayıltan müdüre adli soruşturma

Bir zabıta memuruna uyguladığı şiddet sonucu bayıltan zabıta müdürü hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Zabıta memuruna uyguladığı şiddet sonucu bayıltan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Trafikte emniyet şeridini kullandığı gerekçesiyle zabıta memuru Kenan Fidan’ın maruz kaldığı şiddet ve sonrasında geçirdiği baygınlık, güvenlik kameralarına yansımış, görüntülerin televizyon kanalları ve sosyal medyada yayılması infial yaratmıştı. Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, görevden alınan Tayfun Karali hakkında, idari soruşturmanın ardından adli soruşturma da başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, emniyete yazı yazarak “kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralamak”tan, amir Karaali, mağdur ve tanıkların ifadesinin alınmasını istedi. Savcılık, olayla ilgili kamera görüntüleri de talep etti.

[ih2]

Zabıta memurunun henüz şikâyetçi olmadığı belirtilirken, suç kapsamı itibarıyle resen de başlatılabilecek soruşturmanın, bir avukatın Karali hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından açıldığı öğrenildi.