Yüz binlerce kişi HDP'nin Bakırköy mitinginde buluştu: 'TAMAM, o sarayı başına yıkacağız!

Yüz binlerce kişi HDP'nin Bakırköy mitinginde buluştu: 'TAMAM, o sarayı başına yıkacağız!

HDP, İstanbul Bakırköy'de yüz binlerin katılımıyla büyük bir miting gerçekleştirdi. Mitingin sonunda, HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT ekranlarında yaptığı seçim konuşması da canlı aktarıldı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlediği miting, yağmurlu havaya rağmen yüz binlerce kişinin katılımıyla başladı.

Miting alanına girişler Bakırköy Adliyesi yanı ve lunapark tarafında kurulan iki polis noktasından gerçekleşti.

'BU BİRLEŞİK GÜÇ ONLARI SANDIĞA GÖMECEKTİR'

Milletvekili adaylarının halkı selamlamasından sonra İstanbul Eş Başkanı Esengül Demir açılış konuşmasını yaptı. Demir konuşmasında Erdoğan'ın "HDP'yi baraj altında bırakın' talimatını hatırlatarak, “Türkiye’nin bütün ezilmişleri, mücadele geleneklerinden gelenler, ötekileştirilmişler burada" ifadelerini kullandı. 
Demir, "Ne kadar baraj altında bırakmaya çalışırsa çalışsın bu birleşik dinamik güç onları sandığa gömecektir.” dedi. 

Tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın alanlarda çalışma yapamadığını söyleyen Demir, “Biz alanda onun sesi olduk” dedi. Demir’in, “Barajlar bizi engeller mi” diye sorduğu kitle coşkulu bir şekilde “Hayır” diye cevap verdi.

Demir'in konuşmasının ardından HDP İstanbul Milletvekili adayları sahneye çıktı.

Kürsüde söz alan HDP İstanbul Milletvekili Adayı ve TİP Kurucu Meclis Üyesi Erkan Baş Bakırköy'de yüz binlerce kişiyi selamladı.


'5 KM ÖTEDEN DUYSUNLAR; TAMAM!'

Baş, "Özgürlük için, laiklik için, barış ve kardeşlik için buradayız. 5 kilometre ötede sesimizi duysunlar; boyun eğmedik, gerektiğinde kanımız döküldü, yine de baş eğmedik, işte buradayız. Sadece 1 haftamız kaldı. Ondan sonra hep birlikte karar vereceğiz. Bu seçim bir kader seçimi. Bu seçimin bir kader seçimi olduğunu onlar söyledi. Ne dediler? “Halkımız TAMAM  derse gideriz” dediler. Yenikapı’dan duysunlar, size soruyorum “TAMAM mı?” diye soran Baş’a kitle hep bir ağızdan “TAMAM” diye haykırarak alkışlarla yanıt verdi.


Baş konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Kardeşler biz hep beraber TAMAM dedik. Türkiye’de on milyonlarca kişi bu iktidardan kurtulmak istiyor. Bu seçim hepimiz için, bu ülkenin tüm insanları için bir kurtuluş yolunu gösteriyor. Tüm ilerici insanlara, tüm emekçilere, yoksullara, gençlere bir çağrı yapıyoruz; bu iktidardan kurtulmak istiyorsanız 24 Haziran’da en güçlü biçimde TAMAM sesini çıkartmak istiyorsanız, “oylar HDP’ye” diyoruz. 

'EY DİKTATÖR, BURADAN İLAN EDİYORUZ; O SARAYI BAŞINIZA YIKACAĞIZ''

"Kardeşler, bunu da biz söylemedik, geçen gün yaptıkları gizli toplantılarda kendileri söylüyorlar; “HDP’yi baraj altında bırakmak bizim için iyidir” diyorlar. Biz de diyoruz ki sen bir halkın iradesini çalarak çırparak iktidar olamazsın. Dur bakalım. Oyları sana çaldırmayacağız. Daha beteri var; bu halkın çaldığın on beş yılının hesabını vereceksin. 
Onlar yaptıklarından utanıyorlar. O yüzden gizli kapaklı toplantılarda gerçek niyetlerini söyleyebiliyorlar. O yüzden ey Saray’daki diktatör bak; burada milyonlar açık bir yüreklilikle haykırıyoruz; o sarayı başına yıkacağız! Bizim kimseden gizlimiz yok, saklımız yok. Niyetimizi de herkes bilsin, bütün Türkiye duysun. HDP baraj altında kalmazsa, onların sarayın altında kalacağını biliyoruz ve açıkça ilan ediyoruz; Sarayı başınıza yıkacağız!"

'BİZ İDAM SEHPASINDA YAŞASIN TÜRK VE KÜRT HALKLARININ KARDEŞLİĞİ DİYEN DENİZ'İN YOLDAŞLARIYIZ'

Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü: Kardeşlerim her yolu deniyorlar; yine hırsızlık, yalan, saldırı…Bir de utanmadan Selahattin Demirtaş’ı tehdit ediyor. Önce hep birlikte Selahattin Demirtaş’a kocaman bir alkış gönderelim…(Kitle alkışlarla destek verdi) 

Bizi öldürerek bitiremedi, bizi teslim alamadı. Şimdi bizi idamla tehdit ediyor. O prompter kullandığı için, sürekli cama baktığı için hafızasını yitirmiş, bizim halkımızın bir hafızası var. Biz idam sehpasında; “Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği” diyen Deniz Gezmiş’in yoldaşıyız. Hiçbir baskı, hiçbir korku bize geri adım attıramayacak. Buradan açıkça ilan ediyoruz. Tayyip Erdoğan devri bitmiştir. Biz kazanacağız, biz kazanacağız, biz kazanacağız!”<

Bakırköy’de sıradaki sözü HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan aldı.

PERVİN BULDAN: BU HALK ARTIK SENİN TALANINA İZİN VERMEYECEK
Buldan, “5 km ötemizdeki Erdoğan’a buradan sesleniyoruz bu halk artık senin talanına izin vermeyecek zulmüne izin vermeyecek. Çünkü burada kadınların ittifakı var, gençlerin ittifakı var” dedi.

Buldan sözlerine şöyle devam etti:


“Sen yanına Tansu Çiller’i almışsın, Mehmet Ağar’ı almışsın. Bu halk seni onların yanına göndermeye kararlı” dedi.


Buldan'ın konuşmasının ardından HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden yaptığı ve TRT ekranlarından yayınlanan seçim konuşması Bakırköy'de tüm yurtta aynı anda canlı yayınlandı.

Demirtaş konuşmasında TRT yönetiminin partilerine yönelik adaletsiz yaklaşımını eleştirirken, TRT emekçilerine ise selam gönderdi.

 

"Biz tek adam değil, çok insanız. Bu kadar çok insan, bir tek adamdan korkacak değiliz. Biz hep birlikte ülkemizin, çocuklarımızın yarını için yürek yüreğe verip düze çıkacağız. Bizi idamla tehdit edenlere boyun eğmeyeceğiz. 

24 Haziran’da sandığa atacağınız zarfın içine korkuyu değil, geleceğe yazılmış umut dolu mesajınızı koyun. 1 oy HDP’ye, 1 oy Demirtaş’a deyin. Karanlığa, korkuya ve kabusa değil; aydınlığa, umuda, huzura, güvene ve barışa şans verin. Bunu başaracağımıza inanalım ve birlikte yapalım. Unutma, senle değişir her şey. Gelin beraber değiştirelim, hepimiz kazanalım" diyen Demirtaş, Türkiye haklarının boyun eğmemesinin aydınlık gelecek günlerin teminatı olduğunu vurguladı.

Demirtaş'ın 10 dakikalık seçim konuşmasının ardından miting sonlandırılarak kitle sloganlarla dağıldı. 

11 GÖZALTI

Öte yandan HDP’nin Bakırköy’deki miting alanına girmek isterken üzerinde sarı, kırmızı, yeşil, bileklik ve fular bulunduğu iddiasıyla 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

DAHA FAZLA