Yurttaşlar otobüs duraklarında korkmadan beklemek istiyor

Yurttaşlar otobüs duraklarında korkmadan beklemek istiyor

İstanbul'da halk otobüslerinin sebep olduğu kazalara tepki gösteren yurttaşlar bugün bir basın açıklaması düzenledi.

İleri Haber

Şubat ayı içerisinde Üsküdar ve Bostancı’da bulunan duraklarda halk otobüslerinin yurttaşlara çarpması sonucu yaşanan kazalar, Kozyatağı’nda protesto edildi.

3 yurttaşın öldüğü, 3 yurttaşın ise yaralandığı kazaları protesto etmek için Kozyatağı Carrefour önünde toplanan bölge sakinlerine, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Ataşehir Şubesi’de destek verdi.

'TOPLU TAŞIMA KAMUSAL BİR HİZMETTİR'

Burada okunan basın açıklamasında, toplu taşımanın mutlaka kamusal bir hak olduğuna vurgu yapılırken; yetkililere bu yönde önlemler alınıp, alınmadığı soruldu.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Aşırı kar hırsı sistemi ölümlere yol açıyor.  Toplu taşıma kamusal bir hizmettir, kamu tarafından verilmelidir. Başka kazalar olmadan ve duraklarda korkmadan otobüs beklemek istiyoruz. Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) tüketici temsiliyeti istiyoruz.”

PANKART ASILDI

Basın açıklamasının ardından 3 yurttaşın yaralandığı kazanın gerçekleştiği durağa yüründü. Durağa, üzerinde “Otobüs duraklarında korkmadan bekleyelim” yazan pankart asıldı.

İLERİ HATIRLATIYOR

1 Şubat’ta Dr. Eyüp Aksoy Caddesi'nde gerçekleşen kazada, Kadıköy-Ataşehir seferini yapan özel halk otobüsü, bir İETT aracına çarpmış ve çarpışma sonucu kontrolden çıkarak girdiği durakta 3 yurttaşı öldürmüştü.

8 Şubat’ta ise Tuzla-Aksaray seferini yürüten halk otobüsü, Kozyatağı’nda durağa yaklaştığı sırada hafriyat kamyonun kendisine çarpması sonucu kontrolden çıkarak, durakta bekleyen 3 yurttaşı yaralamıştı.

DAHA FAZLA