Yurttaşlar Maçka Parkı'na sahip çıkıyor: Yapılmamalı, yaptırmamalıyız!

Yurttaşlar Maçka Parkı'na sahip çıkıyor: Yapılmamalı, yaptırmamalıyız!

Maçka Demokrasi Parkı'nın etrafının çitlerle çevrilmesi ve ağaçların kesilmesi üzerine parka sahip çıkmak için buluşan yurttaşlar forum düzenledi.

İstanbul'da Dolmabahçe ile Levazım mahallesi arasında inşa edilecek karayolu tüneli kapsamında Maçka Parkı'nda başlatılan talana karşı gelen yurttaşlar forum düzenledi. HAZİRAN Şişli üyelerinin de katıldığı foruma birçok semtten yurttaş destek verdi.

'Maçka Parkı'nda vakit geçiriyoruz' sloganıyla toplanan yurttaşlar, tünel inşaatına karşı dilekçe toplamaya devam ediyor. Toplanan dilekçeler pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) iletilecek.

Tünel inşaatı projesine tepki gösterenler arasında bulunan çevre mühendisi bir yurttaş, talan projelerinin Maçka Parkı ile sınırlı kalmayacağını, diğer alanların da risk altında olduğunu hatırlattı. Maçka Parkı'na yapılmak istenen tünel inşaatının toplumsal bellek için de, yeşil alan için de kıyım olduğunun altını çizen yurttaş, "Belediye ulaşımı çözeceğiz diye hareket ediyor ama toplumsal bellek alanlarının tamamı ulaşıma feda edilecek. Tünelin amacı bu bölgeyi üçüncü köprüye bağlamak, yeşil alanları, kuzey ormanlarını, bu araziyi ranta açmak. Bunun sonu İstanbul'un yaşamını yok etmektir. Bunun için burası önemli. Bu projeyi burada durdurmak çok önemli. Yapılmamalı, yaptırmamalıyız" açıklamalarında bulundu.

Pazartesi günü 13.00'te İBB önünde toplanma çağrısı yapılan forumda, her cumartesi Maçka Parkı'nda vakit geçirileceği duyuruldu. Haftaya cumartesi günü gerçekleştirilecek foruma, Mimar Mücella Yapıcı'nın da tünel inşaatı planları ile katılacağı öğrenildi.

 

DAHA FAZLA