Yurt genelinde Suruç anma programı

Yurt genelinde Suruç anma programı

Suruç Katliamı'nın 3. yılında yurt genelinde anma programları düzenlenecek.

Suruç'ta düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybedenler, katliamın 3. yılında yurdun dört bir yanında düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle anılacak.

20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Kobane'ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 33 genç, basın açıklaması yapıldığı esnada düzenlenen canlı bomba saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Mezarları başında anılacak olan 33 düş yolcusu için katliamın yaşandığı Amara Kültür Merkezi başta olmak üzere birçok kentte anma etkinlikleri düzenlenecek.

EŞ ZAMANLI ANMA PROGRAMI

33 düş yolcusu saat 11.45'te mezarı başında anılırken aynı saatte de katliamın yaşandığı Şanlıurfa Amara Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleşecek.

İSTANBUL

Saat 11.45'te yapılacak olan mezar anmalarının ardından saat 18.00'da her ayın 20'sinde ailelerin buluştuğu Kadıköy Halitağa Caddesi'nde oturma eylemi gerçekleştirilecek. Saat 19.00'da Kadıköy Süreyya Operası önünde başlayacak olan yürüyüş Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda düzenlenecek anma etkinliğiyle sonlanacak. 20.30'da ise Alibeyköy Karadolap Mahallesi'nde anma gerçekleştirilecek.

 İZMİR

İzmir'de saat 19.30'da başlayacak olan anma programı Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılacak.

ANKARA

Ankara'da Sakarya Caddesi'nde düzenlenecek olan anma programı saat 18.00'da başlayacak.