Yunanistan'da yeni kemer sıkma paketi kabul edildi

Yunanistan'da yeni kemer sıkma paketi kabul edildi

Kreditörlerden alınan mali yardım karşılığında vergilerin arttırılıp emekli maaşlarının düşürülmesini öngören tasarruf paketi Yunan parlamentosunda onaylandı.

Yunanistan'ın kreditörleriyle üzerinde anlaştığı yeni tasarruf önlemleri parlamentoda kabul edildi.

Syriza-Anel hükümeti hükümeti kreditörlerden milyarlarca euroluk ek yardım alabilmek için emekli maaşlarının düşürülmesini ve vergilerin arttırılmasını kabul etmişti. Hükümetin destek verdiği plan, 300 sandalyeli Yunan parlamentosuna sunuldu.

Atina sokaklarında kemer sıkma planı karşıtı gösteriler devam ederken yapılan oylamada, Tsipras liderliğindeki koalisyon mensubu vekillerin tamamının verdiği 153 'evet' oyuna karşılık, 128 ret çıktı.

Parlamento dışında toplanan binlerce kişi yeni kemer sıkma önlemleri getiren paketi protesto ederken, polis ile kitle arasında çatışmalar çıktı.

Syriza-Anel hükümeti tarafindan memorandum doğrultusunda meclis sunduğu ekonomik ve sosyal paketlere karşı Yunanistan'da işciler bir günlük grev kararı alarak tepki göstermiş, Yunanistan'daki tüm işçi konfederasyonlarının çağrı yaptığı eylemlere en büyük katılım Atina, Selanik ve Patras'ta olmuştu.