Yunanistan'da Syriza-Anel hükümetinin 'kemer sıkma' tasarısına karşı işçiler grevde!

Yunanistan'da Syriza-Anel hükümetinin 'kemer sıkma' tasarısına karşı işçiler grevde!

Syriza-Anel hükümetinin meclisten geçirmek istediği ekonomik ve sosyal paketlere karşı Yunanistan'da işciler greve gitti.

Syriza-Anel hükümeti tarafindan memorandum doğrultusunda meclisten geçirmek istediği ekonomik ve sosyal paketlere karşı Yunanistan'da işciler bir günlük grev kararı alarak tepki gösterdi.

Yunanistan'daki tüm işçi konfederasyonlarının çağrı yaptığı eylemlere en büyük katılım Atina, Selanik ve Patras'ta oldu.

Atina'daki gösterilerin adresi Klathmonos Meydanı olurken Selanik'te kent farklı noktalarda buluşan işçi ve gençlerin yürüyüşleri Makedon Bakanlığı önünde son buldu.

Yarın saat 18.30'da parlamentoya sunulacak iş ve sigorta hakları dahil olmak üzere ekonomik ve sosyal alanlarda hak başlarına yol açacak olan kanun tasarısına karşı yapilan gösterilerde İleri Haber'in sorularina yanıt veren Panel bünyesinde yer alan işçi tasarının çalışma hayatını olumsuz etkileyeceğini, asgari yaşam düzeyinin vergi alanında yapılacak değişiklikle daha da kötüye gideceğini belirterek söz konusu eylemin bu tasarılarin meclisten geçmemesi için olduğunu belirtti.

Makedon Bakanlığı önünde sorularınızı yönelttiğimiz Yunanistan Uluslararasi Komünist Enternasyonal üyesi bir genç, İktidarda bulunanların çoğunluğu düşünmediğini, meclisin tasarıyı imzalamak dışında bir şansları olmadığını belirtti. Birleşik mücadele sorumuza ise "Syriza gibi bir örnek var. Önemli olan nasıl bir birlik ve başa geçince ne yapacağımıza verilecek yanıtta yatıyor" dedi. 

Protesto gösterileri yarınki oylama sırasında parlamento önünde Syntagma Meydanı'nda tekrarlanacak. Halkın gösterilere katılmasını sağlamak için otobüs, metro ve tren müeseselerinde çalışanlar saat 9.00'dan 21.00'e kadar grevlerine ara verecekler.

Havaalanı memurlarının saat 14.00'ten 18.00'e kadar greve gireceklerinden uçak şirketleri yolcuların havaalanına gitmeden önce şirketlerinden uçuş saatlerini öğrenmelerini önerdiler. Greve öğretmenler, doktorlar ve avukatlar da katılıyor.