Yunanistan Dışişleri Bakanı: Türkiye, Yunanistan'ın Suriye gibi olacağını düşündü

Yunanistan Dışişleri Bakanı: Türkiye, Yunanistan'ın Suriye gibi olacağını düşündü

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, "Türkiye’deki bazıları Yunanistan’ın Suriye ya da Irak gibi olabileceğini düşündü. Farmakonisi’de oynadıkları oyun uluslararası hukukun ciddi bir ihlali. Bunun her zaman görmezden gelinmeyeceğini bilmeleri gerekiyor. Yanıtımız o günkünden farklı olacaktır, daha sert olacaktır" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, SKAI televizyonunda yayınlanan ‘İstories’ programında Atina ile Ankara arasındaki ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"MAHKEME ASKERLERİN KALABİLECEĞİNE KARAR VERDİYSE KALMALILAR"

Darbe girişimnin ardından Yunanistan'a kaçan askerlerin Türkiye'ye iade edilmemesine ilişkin mahkeme kararıyla ilgili konuşan Kocyas, "Burada iki aşama var: siyasi ve hukuki. Diğer tarafın bir aşamada bunu daha açık şekilde anlamasını umuyorum. Yunan mahkemesinin verdiği kararı yargılamayacağım. Mahkeme (askerlerin) Yunanistan’da kalabileceği ve kalması gerektiğine karar verdiyse Yunanistan’da kalabilirler ve kalmalılar” dedi.

"TÜRKİYE, YUNANİSTAN'IN SURİYE GİBİ OLABİLECEĞİ DÜŞÜNDÜ"

Kocyas, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Kardak ziyaretinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

"Türkiye’deki bazıları Yunanistan’ın Suriye ya da Irak gibi olabileceğini düşündü. Farmakonisi’de oynadıkları oyun uluslararası hukukun ciddi bir ihlali. Bunun her zaman görmezden gelinmeyeceğini bilmeleri gerekiyor. Yanıtımız o günkünden farklı olacaktır, daha sert olacaktır. Biz ne yıkılmış Suriye ne de altüst olmuş Irak’ız. Türkiye bu ekonomik krizin bizi ülkemizin güvenliğini koruyamayacak kadar zayıflattığını düşünüyorsa hata ediyor. Çok büyük bir hata yapıyorlar. Çünkü ülkemizin güvenliği ve egemenliğine verdiğimiz önem geçmiştekinden çok daha fazla".