Yüksel'in 'Yaşar abi'si tutuklandı

Yüksel'in 'Yaşar abi'si tutuklandı

12 Eylül’de gördüğü işkenceler nedeniyle akıl sağlığını yitiren ve Ankara, Yüksel Caddesi'nin ‘Yaşar abi'si olarak bilinen Yaşar Öztemel tutuklandı.

Fotoğraf: Emine Kart

Ankaralıların ‘Yaşar abi’ olarak sevdiği ve tanıdığı Yaşar Öztemel geçtiğimiz çarşamba günü bir savcı ile tartışması sonucu tutuklandı. şizofreni hastası olduğu belgelerle sabit olan Öztemel’in savcıya fırlattığı sandalye ayağı ‘silah’ sayıldı.

Yüksel caddesi civarına gelen ve solcu olduğuna dair söylemlerde bulunan bir savcıya “kendini solcu olarak tanıtma. Sen devletin adamısın. Buralarda zaten direnenler var. Sokakların gerçek sahipleri var” diyen Yaşar Öztemel ve savcı arasında tartışma yaşandı. Öztemel ile birlikte gözaltına alınan bir şahsın ifadesine göre, savcının cebinden job benzeri bir sopa çıkarmasıyla Öztemel de savcıya çöpe atılmış eski bir sandalyenin ayağını fırlattı ancak isabet etmedi.

Öztemel savcının polis çağırmasıyla gözaltına alındı.’Tehdit ve silahla yaralama’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan Öztemel şizofreni hastası olmasına rağmen attığı sandelye ayağında çivi bulunması ve ‘silah’ olarak sayılması nedeniyle tutuklandı.

‘CEZA EHLİYETİ YOK’

Öztemel’in avukatı Anıl Arman Akkuş Öztemel’in basit yaralamada bulunduğunu ve bunun tutuklanma sebebi sayılamayacağını ifade etti. 

İleri'ye konuşan Av. Akkuş, “Yaşar Öztemel’in şizofreni raporu bulunuyor ve bu sebeple kendisi akıl hastalığı gerekçe gösterilerek barodan ihraç edildi, avukatlıktan atıldı. Kendisine kısıtlama kararı getirildi, imza yetkisi yok. Eğer tedbir altına almak isteniyorsa hastaneye yatırılmalıydı. Zaten daha önce yatırılmıştı. Kendisi hakkında daha önce yürütülen dosyalarda ceza ehliyeti olmadığı için ceza verilmesine yer olmadığı kararı verildi. Bir kişinin dosyasında şizofren dosyası varsa karşı taraf kim olursa olsun tutuklayamazsınız” diye konuştu.

DAHA FAZLA