Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık'ın annesi hakim karşısına çıktı

Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık'ın annesi hakim karşısına çıktı

Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık’ın yerlerde sürüklenen annesi, hakkında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Yüksel Direnişinde polisler tarafından yerde sürüklenen Veli Saçılık'ın annesi Kezban Saçılık, Ankara Adliyesinde 12. Asliye Ceza Mahkemsi'nde hakim karşısına çıktı.

KHK ile ihraç edildiği görevine dönmek Ankara'daki Yüksel Caddesi'nde mücadele eden oğluna destek olan Kezban Saçılık, direnişle dayanışma gösterdiği için polisler tarafından yerde sürüklenmiş, ardından ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ ve 'Polise mukavemet' suçlaması ile hakkında dava açılmıştı.

Veli Saçılık konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Annem Kezban Saçılık ile birlikte mahkemeye çıkacağım. Bize işkence edip üstüne dava açtılar. Annemle davada olmaktan gurur duyuyorum. Bugün Yüksel direnişine yapılan saldırının davalarından birini daha yaşadık. Bu davanın özelliği o gün anneme saldırı oldu. Yerde sürüklenmesiydi. Gaz sıkılmasıydı. Sanık sandalyesinde polisler olması gerekirken biz sanık sandalyesinde olduk. Bize bir Filistinli muamelesi yaptılar. Biz de bundan gurur duyuyoruz. İsrail’e karşı Filistinli olmak gururdur. Bize 'ananı da al git' diyenlere biz de 'anamızı da aldık geldik' diyoruz" diye konuştu.

Acun Karadağ ise "Ne zaman polis suç işlese, birinin kolunu kırsa, ne zaman ciddi bir suç olsa bize dava açılıyor. Biz bunu savunabiliriz, Kezban teyzeyi de savunabiliriz” dedi.

DAVA ERTELENDİ

Duruşma Haziran ayına ertelendi. Davanın ardından Twitter hesabından bir açıklama daha yapan Veli Saçılık, “Anamızı da aldık geldik! İsrail olmaya heves edenlerin karşısında Filistinli olmaktan çekinmeyiz. Dava Haziran ayına ertelendi” dedi.