YTÜ'lü öğrencilerden açıklama: MSGSÜ'lü arkadaşlarımızın yanındayız

YTÜ'lü öğrencilerden açıklama: MSGSÜ'lü arkadaşlarımızın yanındayız

YTÜ'lü öğrencilerden, okullarından tahliyeleri istenen MSGSÜ'lü öğrencilere destek.

İleri Haber

24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanlığı ofisine dönüştürülmesi planlanan ve Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisini genişletme projesi içerisinde bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuarı'nın tahliyesinin istenmesine tepkiler büyüyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri yaptıkları açıklamada, tahliyeye yönelik her kararın karşısında ve MSGSÜ’lü arkadaşlarının da yanında olduklarını duyurdular.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Kamuoyunun bilgisine,

Dün itibariyle ülkemizin gündemine oldukça kaygı verici bir haber düştü. TBMM başkanlık divanı'nin MSGSÜ İstanbul devlet konservatuarı'nin bulunduğu yerleşkeden tahliyesine dair bir karar çıkarıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. YTU öğrencileri olarak bizler de benzer bir süreci tecrübe etmiş ve Yıldız kampusumuzden adeta "kovulma" tehdidiyle karşı karşıya kalmıştık.

Gerek okulumuz, gerekse MSGSÜ 100 yılı aşkın bir tarihe ve geleneğe sahip, ülkenin değerli eğitim kurumlarıdır. Ülkenin en köklü ve önemli eğitim kurumlarına karşı gösterilen bu tutumu kabul etmemiz mümkün değildir. Özellikle basına yansıyan "elektriklerini ve sularını keseriz, polis zoruyla tahliye ederiz" gibi tehditvari söylemleri de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Böylesine tartışmalı bir kararın seçimlerin hemen öncesinde, mevcut başkanlığın adeta giderayak vermesini de ayrıca manidar bulduğumuzu belirtme ihtiyacı duyuyoruz

Bu türlü kararların, seçim kampanyalarında da önemli bir yer tutan eğitim, tasarım ve arge gibi tartışmalar bağlamında, ülkemizi istenen noktaya taşımaya katkısı olmadığı açıktır. Gençler olarak bu düşüncemizi ve konuya ilişkin endişemizi paylaşmayı da gerekli görüyoruz.

MSGSÜ'nin bulunduğu yerleşkeden çıkarılması yönündeki her türlü karar ve girişimin karşısında; arkadaşlarımızın, hocalarımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Saygılarımızla"

DAHA FAZLA