YTÜ yönetimi: Yıldız Kampüsü taşınmayacak

YTÜ yönetimi: Yıldız Kampüsü taşınmayacak

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nün Erdoğan’a yapılacak külliye için taşınacağı iddialarına üniversite yönetiminden cevap geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nün Erdoğan’ın isteği üzerine ofis/külliyeye dönüştürüleceği tartışmalarına üniversite yönetiminden cevap geldi.

YTÜ’ye bağlı Yıldız Kampüsü’nün taşınacağı iddiaları ve Erdoğan'ın kampüse 'el koyma' girişimlerine karşı öğrenciler uzun süredir mücadelelerini sürdürüyordu. Erdoğan'ın Yıldız Kampüsü'nü İstanbul'daki sarayı haline getirme girişimlerine karşı YTÜ öğrencileri ayrıca, 'Yıldız Savunması'nı harekete geçirmişti.

Erdoğan’ın, üniversitenin Yıldız Kampüsü'nü de kapsayan alan için yeni bir "saray-külliye" istediğine yönelik arzusunu dile getirdiği açıklamaları medyada da yer almış, konuya dair ilk somut adım ise 2 sene önce İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) restorasyon ve güçlendirme yapılacağı bahanesiyle Yıldız Kampüsü'nden Davutpaşa Kampüsü'ne taşınmasıyla atılmıştı. Ancak, aradan geçen neredeyse 2 yıla rağmen İİBF'nin Davutpaşa Kampüsü'nde eğitime devam ediyor olması, yine benzer bahaneler ile Mimarlık Fakültesi başta olmak üzere fakülte ve idari binaların taşınmasına yönelik bir hamlede ısrarcı olunduğunu hatırlatmıştı.

Öğrencilerin sürdürdüğü mücadele süresince açıklama yapmaktan kaçınan üniversite yönetimi, dün resmi Twitter hesabından kısa bir 'yalanlama' yayımladı. "YTÜ Beşiktaş (Yıldız) Kampüsünde bulunan Fakültelerimizin taşınmamasıyla ilgili açıklama" başlığını taşıyan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemizin Beşiktaş (Yıldız) Kampüsünde bulunan, Makine Fakültesi, Gemi ve Denizcilik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi için, sosyal medyada yer alan taşınma ile ilgili haberlerin asılsız olduğunu, üç fakültemizin eğitimlerine aynı şekilde Beşiktaş (Yıldız) Kampüsünde devam edeceklerini bildirir; Üniversitemizin resmi açıklamaları dışındaki haberlere itibar edilmemesi; bilgi için resmi internet sayfamızın ve sosyal medya hesaplarımızın takip edilmesi gerektiğini tüm kamuoyuna saygıyla sunarız.”

BENZER AÇIKLAMA SONRASI FİİLEN BOŞALTILMIŞTI

Söz konusu iddialar hakkında bugüne kadar ‘taşınma yok, restorasyon yapılacak’ dışında hiçbir açıklama yapmaması ile gündeme gelen okul yönetimi, açıklamanın akabinde kamyonlar ile binaları fiilen boşaltmış, Çukur Saray, Maket Atölyesi ve Mimarlık Fakültesine bağlı köşklerin restorasyonuna devam edileceğini duyurmuştu.

DAHA FAZLA