YTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri hocalarını uğurladı: Öğretmedikleri tek şey ranttı

YTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri hocalarını uğurladı: Öğretmedikleri tek şey ranttı

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesinden ihraç edilen 3 akademisyen okuldan uğurlandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyeleri Araştırma Görevlisi Emre Kovankaya, Dç Dr. Tuba Çekiç İnal ve Araştırma Görevlisi Caner Murat Doğan Çayır'ı uğurladı. Öğrenciler "Öğretmedikleri tek şey ranttı" pankartı açtı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 686 sayılı KHK ile ihraç edilen akademisyenler bugün Beşiktaş Kampüsü’nden uğurlandı. Öğrenciler kampüs icerisinde sloganlarla yürüyerek okul önünde  Eğitim Sen ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler ve akademisyenler kampüs kapısında basın açıklaması yaptığı sırada çevik kuvvet polisleri kampüs girişinde konuşlandı. Basın açıklamasının sona ermesinin ardından polis ekipleri kampüse girmek isteyen öğrenci ve akademisyenlerden üniversite kimlik kartının yanı sıra T.C. kimlik kartını da istedi. Akademisyenler bu duruma itiraz ederken sivil polislerin ellerini kollarını sallaya sallaya kampüse girip çıktığı görüldü.

Öğrenciler "Ferman devletin, üniversiteler bizimdir, Üniversiteler bizimdiri bizimle özgürleşecek" sloganları attı.

'DEĞERLERİMİZ İÇİN YAPTIĞIMIZ TERCİHLERİ CEZALANDIRAMAYACAKLAR'

Basın açıklamasında söz alan ihraç edilen Araştırma Görevlisi Caner Murat Doğan Çayır, “Geride bıraktığımız kampüsün ve binanın yaşamı anlamlandıran bir yer olabilmesinin kaybedeceklerimizden korkmamızın sebebi toplumsaldır. İmkanlarımız hayatı her canlı için anlamlı bir yer yapabiliyorsa bir anlamı var. Yaşamı özgürlükleri adaleti bunlara düşman olanlara karşı ses çıkartarak birbirimizin yanında durarak savunabiliriz. Savunmalıyız kgeri döndüğümüzde akademi diyebileceğimiz kampüsler bulabilelim. Altına imza attığımız her kararın arkasında durmaya devam edeceğiz.Ama bizi ihraç edenler bizler geri döndüğümüzde aldıkları kararı savunamayacaklar. Değerlerimiz için yaptığımız tercihleri cezalandıramayacaklar." diye konuştu.

Mimarlık faültesi öğrencileri tarafından okunan açıklamada şunlar dendi:

"KHK ile bilimi savunan akademisyenlerin görevlerinden uzaklaştırılması kabul edilemez. Hocaların görevlerindenden uzaklaştırılmasının amacı biat eden üniversitelerin yaratılması ve özgür düşünce ortamının yok edilmesidir.KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan hocalarımız barış bildirisi imzacısıdır.

Bu durum daha önce soruşturma ile hukuksuz bir şekilde yargılan akademisyenlerin yine hukuksuz olarak görevlerine son verildiğini göstermektedir."

                     
 

DAHA FAZLA