YSK'dan İYİ Parti'ye ret

YSK'dan İYİ Parti'ye ret

YSK, İYİ Parti’nin seçmen kütükleriyle ilgili talebini reddetti.

Meral Akşener öncülüğünde kurulan İYİ Parti, Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) seçmen kütüklerini talep etti. Talebi reddeden YSK, gerekçe olarak da seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi. İYİ Parti’nin resmi Twitter hesabından Genel Sekreter Aytun Çıray imzasıyla yapılan açıklamada duruma tepki teki gösterildi.

Çıray’ın partisinin kurultay süreçlerine ilişkin bilgi verdiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 “İYİ Parti 1. Olağan Kurulu öncesi YSK’dan seçmen kütüklerini talep etmiştir.

YSK, cevaben seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanmamız halinde verilebileceği bildirilmiştir. Yasal olarak bir partinin seçime girebilme yeterliliği kazanabilmesi için 1. Olağan Kurultayı’nı yapmış olması ve 41 il ile bunların merkez ilçesi dahil 1/3 ünde teşkilatlanması gerekmektedir.

Teşkilatlanmanın tamamlanma şekli ise; kuruluşu gerçekleştirilen yeterli sayıdaki ilçenin kuruluş bildirgesini bağlı bulunduğu ilçe dernekler masasına teslim edilmesidir. İyi parti 10.12.2017 tarihinde, 1. Olağan Kurultayı’nı yapmış ve Kurultay 12.12.2017 tarihinde kesinleşmiştir. Ayrıca 41 den fazla ilde ve merkez ilçeler dahil 1/3 ilçede teşkilatlanmayı tamamlamış olup, 6 aylık bekleme süresi sonunda seçime girebilme hakkı kazanmıştır.”