YSK: Hazırız iki seçimi birlikte yapacağız

YSK: Hazırız iki seçimi birlikte yapacağız

YSK'dan erken seçim açıklaması geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Türkiye erken seçim havasına girdi. YKS sınavının tarihinin değişmesinin ardından az önce YSK da bir açıklama yaparak seçim hazırlığını yaptıklarını söyledi.

YSK Başkanı Sadi Güven yaptığı açıklamada, "YSK biz de yasanın çıkmasını bekliyoruz. İki seçimi birlikte yapacağız. Buna göre hazırlığımızı yaparız. Bu seçim için hazırlığımız tamam. Bugün itibari ile seçim takvimi hazırlığı başladı." dendi.

'İYİ PARTİ KATILACAK MI BEN DE BİLMİYORUM'

Erken seçime İYİ Parti'nin katılıp katılmayacağı ile ilgili sorulara ise, "İyi Parti seçimlere girebiliyor mu, giremez mi bunu ben de bilmiyorum. Hangi partilerin seçime katılacağı Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. maddesinde bellidir. Bu şartları hangi partilerin yerine getirdiği konusunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan kayıtları isteyeceğiz. Gerekli incelemeleri yapıp hangi partilerin seçime katılacağını belirleyeceğiz. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin aynı gün içinde yapılacağı için biz de takvimi buna göre hazırlayacağız. " cevabını verdi. Binali Yıldırım, erken seçim açıklamasında İYİ Parti'nin seçime girmesi durumuna YKS'nın karar verebileceğini söylemişti.