YPJ komutanı Nesrin Abdullah: Türkiye ile savaşmak gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı

YPJ komutanı Nesrin Abdullah: Türkiye ile savaşmak gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı

YPJ komutanı Nesrin Abdullah, ABD'den alacakları silahları Türkiye'ye karşı kullanmak gibi bir niyetleri olmadığını belirterek, "Türkiye ile savaşmak gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı" dedi.

YPJ (Kadın Savunma Birlikleri) Genel Komutanı Nesrin Abdullah, ABD’nin kendilerine vermeyi kararlaştırdığı silahların ne zaman teslim alınacağı ile kimlere karşı kullanılacağına ilişkin soruları yanıtladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentinde yayınını sürdüren Kürdistan 24 televizyonuna konuşan Abdullah, bu karardan önce de kendilerine Uluslararası Koalisyon üzerinden silah gönderildiğini ve bu silahlarla IŞİD’e karşı savaştıklarını belirtirken, Türkiye’ye karşı savaşma niyetinde olmadıklarını ve verilen silahları Türkiye’ye karşı kullanmayı düşünmediklerini de sözlerine ekledi.

Artı Gerçek'in aktardığına göre, Nesrin Abdullah'ın Kürdistan 24’e yaptığı açıklamanın ilgili bölümleri şöyle:

“IŞİD’e karşı yürütülen mücadele Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) öncülüğündedir. Şimdiye kadar güçlerimiz hep birlikte davrandı. YPG ve YPJ de bu mücaedelede sadece ülkenin topraklarının ve sivillerin özgürleşmesinin hesabını yaptı. Verilecek silahları da bu amaç paralelinde kullanacağız. Amacımız savaşmak değil, amacımız kurtuluşumuzu sağlamak, özgürleşmek. Bu nedenle bize sağlanan tüm olanaklar halkın özgürlüğü ve kurtuluşumuz için kullanılacaktır. YPJ olarak Koailasyon’la ilişkilerimiz daha önce de vardı. ABD öncülüğündeki Koalisyon’un IŞİD’e karşı yürüttüğü mücadelede bölgedeki güçlere sunulan olanaklardan biz de şimdiye kadar yararlandık. ABD’nin de bu anlamda sunduğu olanaklardan geçmişte de yararlandık.”

'TÜRKİYE’YE KARŞI SAVAŞMA NİYETİMİZ HİÇ OLMADI'

“Alınan karar önemlidir ve yerinde bir karardır. Hatta geç kalındığını bile söyleyebiliriz. Şurası artık tartışılmazdır. Karada IŞİD’e karşı etkin mücadele verecek olanlar, bunca büyük bir mücadeleyi sürdürüp IŞİD’i etkisiz kılacak olanlar bizim güçlerimizdir. Türkiye son 6 yıldır bize karşı amansız bir karşıtlık içinde. Bizim onlara karşı savaşma niyetimiz olsaydı, durum farklı olabilirdi. Onlarca arkadaşımızı şehit ettiler. Bir çok arkadaşımız onların silahıyla yararlandı. Buna rağmen Türkiye’ye karşı savaşmayı gündemimize almadık. Hem komşuluk ilişkilerimizi korumak, hem de sınırları korumak noktasındaki ilişkinin sürmesine özen gösterdik. ABD tarafından bize verilecek silahları Türkiye’ye karşı kullanmak veya Türkiye ile savaşmak gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı. Bizim halklarımızı özgürleştirmek ve özgür bir coğrafyada yaşamak dışında bir niyetimiz yok.”