Direnen işçilere polis tacizi

Direnen işçilere polis tacizi

4 aydır ücretleri ödenmeyen işçilerin yorgan-yastık direnişe başlamasının ardından, polis işçilere baskı uyguluyor.

İleri Haber

İstanbul Kadıköy Sahrayıcedit Mahallesi'nde İnşaat-İş sendikasına üye olan Evril İnşaat işçileri, 4 aydır maaşlarını alamadıkları için şantiye önünde direniş başlattı.

Direnişlerinin 4. Gününde olan işçiler bugünden itibaren ise, tüm ücretleri ödenene kadar 24 saatlik nöbet  tutacak. İşçiler nöbet tuttukları alana yataklarını da getirdi.

GÖZALTI TEHDİDİ

İleri'ye konuşan bir işçi polislerin yanlarına gelerek "Burada kalamazsınız, buradan gideceksiniz. Gitmezseniz müdahalemiz olur, sizi gözaltına alırız" dediğini aktardı. Polislerin konteynerlarını alarak eşyalarını da dışarı attığını anlatan işçi, gidecek yerlerinin olmadığını söyledi.

POLİS İŞÇİLERİ TACİZ EDİYOR

Akşam saatlerinde de işçilerin soğuktan korunmak için yaktığı ateşi söndürmelerini isteyen polis, işçileri haklarında işlem başlatmakla tehdit etti. İşçilerin ateşi söndürmemekte direnmesi üzerine gözaltı aracını bölgeye çağıran polis, işçilere bir işlem uygulamadı. Polisler tarafından işçilerin yaktığı ateş söndürülürken, polislerin araçlarla işçileri sürekli taciz ettiği öğrenildi.

İşçiler eylemlerine ilişkin, ”Sözleşmeyi yaptığımız Area İnşaat adındaki taşeron firma ücretlerimizi vermeden ortadan kayboldu. Daha önce paramızı alamadığımız için işi yarım bıraktık. Ana firma olan Evril İnşaat, 'işi tamamlayın ücretlerinizin kefili biziz' dedi. Bizde işimizi devam ettirdik. Ana firmanın bu sözünden sonra biz işimizi devam ettirdik. Bugün inşaatı tamamladıktan sonra mesai bitiminde maaşlarımızı talep ettik. Bize gidip taşeron firmadan isteyin dediler. Eylemimizi ücretlerimizi alana kadar devam ettireceğiz" demişti.