Yön dergisinin 7'nci sayısı çıktı!

Yön dergisinin 7'nci sayısı çıktı!

Yön dergisinin 7'nci sayısı "Karşı-devrime karşı devrim" kapağıyla çıktı.

Yayın hayatına Mart ayında başlayan aylık siyaset ve kültür dergisi Yön'ün 7'nci sayısı çıktı. 

"Karşı-devrime karşı devrim" kapağıyla çıkan Eylül sayısında Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu karşı-devrim süreci, Saray Rejimi’nin temellerini atan 12 Eylül Rejimi gibi konuları içeriyor. Derginin dosya konusu ise “Türkiye işçi sınıfının durumu: Yok başka bir cehennem...” başlığıyla işçi sınıfının Türkiye'deki durumuna mercek tutuyor. Türkiye'de işçi sınıfının durumunun farklı açılardan ele alındığı dosyada, Sosyal İş Sendikası Genel Başkanı Metin Ebetürk’le işçi sınıfının ve sınıf hareketinin durumuna ilişkin yapılan söyleşinin yanında, Doç. Dr. Hakan Koçak'ın grev yasaklarına dair OHAL fırsatına, Serkan Öngel'in işçi sınıfının içine itildiği işsizlik ve borçlanma kıskancına, Doç. Dr. Emre Gürcanlı'nın ise iş cinayetlerinin rejimle bağlantısına ilişkin yazıları yer alıyor.

Eylül sayısında, Can Soyer ve Hakan Gülseven tarafından Saray Rejimi’nin inşası, Ozan Barış Akdoğdu tarafından 12 Eylül Rejimi, Esra Mine Güngör tarafından Şili’deki Pinochet darbesi, Tuğba Özer ve Zozan Baran tarafından Venezuela'daki gelişmeler, Erkin Öncan tarafından KDHC ile ABD arasında süregelen gerginlik konuları ele alınırken, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan gündemlerinden müftülere nikah kıyma yetkisi konusunda ise kadın hareketinin tanınan isimlerinden Avukat Canan Arın’la gerçekleştirilen bir söyleşi yer alıyor. 

Ayrıca, Berkay Akbudak tarafından sinema tarihinin büyük ustası Orson Welles hem sinemacılığıyla hem de mücadeleci karakteriyle dergi sayfalarına taşınırken, Prof. Dr. İzge Günal evrim kuramı tartışmasındaki gariplikleri, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise AOÇ’nin Saray Rejimi tarafından planlı biçimde talan edilmesini Yön okurlarıyla paylaşıyor.

Yayınlanmasının 150. Yılında Marx’ın baş yapıtı Kapital Doruk Cengiz tarafından anlatılırken, Günnur Aksakal da devrimci edebiyatın önde gelen eserlerinden Ethel L. Voynich’in Atsineği romanını tanıtıyor.