Yön dergisinin 3'üncü sayısı çıktı!

Yön dergisinin 3'üncü sayısı çıktı!

Yön dergisinin 3'üncü sayısı "Diriliş: Cumhuriyet" kapağıyla çıktı.

Yayın hayatına mart ayında başlayan aylık siyaset ve kültür dergisi Yön'ün 3'üncü sayısı çıktı. "Diriliş: Cumhuriyet" kapağıyla çıkan derginin bu ayki sayısında, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. İzzettin Önder ve Prof. Dr. Taner Timur ve daha birçok değerli ismin yazıları ve söyleşileri yer aldı. 

DİRİLİŞ: CUMHURİYET

16 Nisan'daki başkanlık referandumunun ardından yaşanan gelişmelere odaklanılan gündem bölümünde; Yön Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Can Soyer'in "Cumhuriyet ve ötesi: Bedenini arayan dirim" ve HAYIR ve Ötesi Koordinasyon Kurulu Üyesi Doğan Ergün'ün "Çalınmaya çalışılan HAYIR’ın hikayesi: Zafer de gelecek de HAYIR’cıların" başlıklı yazısı yer aldı. 

Prof. Dr. Korkut Boratav'ın sermaye sınıf ile AKP iktdarı arasındaki ilişkiye değindiği "Türkiye burjuvazisi ve AKP" başlıklı yazısıyla devam eden gündem bölümünde ayrıca Erkin Özalp'ın "Solun CHP sorunu: Hiç bitmeyecek mi?", Cüneyt Göksu'nun Venezuela'da yaşanan gelişmeleri ele aldığı "Devam eden hesaplaşma: Venezuela neden yeniden krizde?" ve Serhan Kayır'ın çevirisiyle Grégory Bekhtari'nin 'Boyun Eğmeyen Fransa' hareketine ilişkin "Boyun Eğmeyen Fransa’nın anlamı" başlıklı yazısı yer aldı. 

"16 NİSAN VE CUMHURİYETÇİLİK"

"16 Nisan ve Cumhuriyetçilik" olarak belirlenen derginin dosya bölümünde ise Emre Deveci'nin giriş yazısının ardından Prof. Dr. Taner Timur ile "Sonuç Erdoğan ve AKP için gerçek bir yenilgidir" başlığında gerçekleştirilen söyleşi yer aldı. 

Prof. Dr. İzzettin Önder'in "Cumhuriyet’ten küresel savrulmaya" ve Metin Çulhaoğlu'nun "Referandum sonrası Türkiye: Saflaşma, Kutuplaşma ve Cepheleşme" başlıklı yazılarıyla katkı koyduğu dosya bölümünde ayrıca Onur Hamzaoğlu ve Merdan Yanardağ yuvarlak masa sohbetinde bir araya gelerek "Cumhuriyet, Marksizm ve Türkiye" başlıklı bir tartışma gerçekleştirdi. 

"ŞEHRİN DİJİTAL EMEKÇİLERİ, BİRLEŞİN!"

Kültür-sanat bölümünde ise yazar Irmak Zileli ile son romanı "Gölgesinde" üzerine bir söyleşi ve yönetmen Berkay Akbudak'ın İtalyan 'Yeni Gerçekçilik' akımına ilişkin "Mussolini faşizmi sonrasında İtalyan sinemasının yönü" başlıklı yazısı yer aldı. 

Yunus Başaran'ın çevirisiyle Kurt Iveson'un "Şehrin dijital emekçileri, birleşin!" başlıklı makalesinin yer aldığı yaşam bölümünde ayrıca Ebru Pektaş'ın "Materyalist çerçevede beden" ve Çağdaş Oklap'ın "Ütopya ile distopya arasında salınan dünyada devrimci olmak: Hakikatı söyleme cesareti" başlıklı yazıları yer aldı.