YÖK'ten 'sınavsız üniversite' açıklaması

YÖK'ten 'sınavsız üniversite' açıklaması

YÖK Başkanı Saraç, 'sınavsız üniversite' hakkında açıklamalarda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, , "Üniversiteye girişte sınavsız bir model, bugün için söz konusu değil. Sosyal adaleti sağlayan merkezi sınav bu yıl yine gerçekleştirilecek" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üniversite giriş sisteminde çalışma yapıldığı yönündeki açıklamaları sonrası konuşan Saraç, sistemin bütünüyle çok dinamik bir sürece sahip olduğunu, bu nedenle üniversite giriş sisteminde de aksayan ya da iyileştirmeye ihtiyaç duyulan taraflar için YÖK'te bir yıl önce bir çalışma başlattıklarını ve zaman zaman "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduklarını" belirterek, şöyle devam etti:

"YÖK'teki çalışmamız, sınavsız geçişe yönelik değil, mevcut merkezi yerleştirme ve merkezi sınavın aksayan taraflarını gidermeye, iyileştirmeye dönük ama özellikle yalınlaştırma ve bu sınavların yönetimini daha kolaylaştırmaya yönelik."

[ih2]

AA'nın aktardığına göre; Saraç, "Aileler kesinlikle tedirgin olmasın" dedi ve ekledi: "Çalışma şekillerini etkileyecek bir değişiklik söz konusu olmayacak. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatı, öncelikleri ve kazandırmak istedikleri yetkinlikler her zaman için dikkate almamız gereken hususlardır, tabii ki dikkate alacağız."

"EN YAKIN ZAMANDA UYGULAMAYA KONULABİLİR"

Sınavlardaki değişikliğin bu yılki üniversite sınavlarında uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin soruya karşılık Saraç, "Bu sistem, bizim planladığımız şekilde gerçekleşirse bu değişiklik mevcut giriş sisteminin daha yalın hale getirilmesi olduğundan dolayı en yakın zamanda da uygulamaya konulabilir" ifadelerini kullandı.

[ih3]

"Daha yalın, karmaşık olmayan ve daha kolay yönetilebilir bir model getireceğiz" diyen Saraç, gelecek hafta konuya ilişkin genel çerçevenin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.