Yobazın bilimle imtihanı: Duayla uzay aracı düşürdük

Yobazın bilimle imtihanı: Duayla uzay aracı düşürdük

AKP tarafından Gülen cemaatinden boşalan devlet kadrolarına yerleştirilen tarikatlar, bilime düşman olduklarını her açıklamalarında dile getirirken, bunu desteklemek için verdikleri absürd örnekler ise alay konusu oluyor.

Nakşibendi tarikatının şeyhi Ahmet Yasin Bursevi, 1986’da kalkışından sonra hemen düşen Challenger uzay mekiğini kendilerinin düşürdüğünü söyledi.

Yobazın ortaya çıkan sohbet görüntülerinde söylediği şu sözler, sosyal medyada alay konusu oldu:

“Bu Challenger diye bir uzay aracı fırlattılar ya. O tam fırlatıldığı zamanda Habbe’nin içindeydik. Bak yazılıdır o da. Habbe’nin içerisindeydik, Ahmet amca Hızır Aleyhiselam’dan yardım istedi. Televizyon yok, hatmenin içerisindeyiz. Fırlatıldı hala niye patlamadı diyor Ahmet amca. Sesli konuşuyor, duramıyor. Mehmet Emin amca da dedi ki ‘Ahmet merak etme cıvatalarını gevşettik biraz sonra bu düşecek.’ Yemin ediyorum, saatle yazdık oraya. Dediği saatte tam saniyesi saniyesine ertesi gün haberlerde dinledik. O saatte Challenger patladı.”

İLERİ HATIRLATIYOR

28 Ocak 1986 tarihinde NASA tarafından fırlatılan ve kalkışından 73 saniye sonra infilak eden Challenger uzay mekiğinde görevli yedi profesyonel astronot ve bir öğretmen yaşamını yitirdi.

Milyonlarca kişinin TV'den canlı izlediği kaza sonrası, NASA bir süre uçuşları durdurdu.

DAHA FAZLA