Yine Manisa yine kışlada zehirlenme: Yüzlerce asker hastaneye kaldırıldı

Yine Manisa yine kışlada zehirlenme: Yüzlerce asker hastaneye kaldırıldı

Mayıs ayından bu yana defalarca askerlerin gıda zehirlenmesi yaşadığı Manisa'da bir kez daha çok sayıda asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Manisa'da 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na bağlı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda yüzlerce asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi, Manisa Devlet Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesi zehirlenme şüphesiyle getirilen askerlerle doldu. CHP'li Biçer, askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediklerini aktardı. 

YEMEK ŞİRKETİ ÇALIŞANI 19 KİŞİ GÖZALTINDA

Savunma Bakanı Fikri Işık inceleme yapmak üzere Manisa'ya geldi. Olay sonrası Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Manisa'ya gelen Işık, yemekten 590 askerin etkilendiğini, 372 askerin ise hastanelere sevk edildiğini belirtti. Işık hayati tehlikesi bulunan asker olmadığını söyledi ve kışlaya yemek sağlayan şirketin sözleşmesinin fesih edildiğini belirtti. Öte yandan polis ekipleri geç saatlerde yemek şirketinin 19 çalışanını gözaltına aldı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, konuya ilişkin açıklamasında, "Akşam yemeğinden sonra kusma ve bulantı şikayetiyle yaklaşık 300 Mehmetçik hastanelerde, 200 asker de komutanlık bünyesindeki revirde müşahede altına alındı." dedi.

DÜN AKŞAM DA ÇOK SAYIDA ASKER HASTANEYE KALDIRILDI

Dün gece yine Manisa'da General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 50'ye yakın asker, akşam yemeğinin ardından zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılmıştı 

1 AYDA 4 ZEHİRLENME VAKASI

Manisa'da daha önce de 23 Mayıs tarihinde Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 1046 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, bir asker yaşamını yitirmişti.

[ih2]

Bu olaydan 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı.

DAHA FAZLA