Yine Kuran kursunda çocuğa cinsel istismar: 23 yıl hapis cezası istendi

Yine Kuran kursunda çocuğa cinsel istismar: 23 yıl hapis cezası istendi

İstanbul Pendik’de bulunan bir Kuran kursunda 11 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunuldu.

İstanbul Pendik'te bulunan bir dernekte Kuran öğretmenliği yapan 32 yaşındaki O.B.’nin 11 yaşındaki P.E.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile tutuklu olarak yargılandığı davaya başlandı. 

Savcı ilk duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaasında sanığın 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık O.B.(32); istismara maruz kalan çocuk P.E. (11) ve babası D.E. ile tarafların avukatları ve psikolog katıldı.

DHA’nın haberine göre, mahkeme heyeti, dosyanın içeriğini gerekçe göstererek duruşmanın kapalı yapılmasına oybirliği ile karar verdi. Bu karar üzerine duruşma salonu boşaltıldı. Duruşmada sadece taraflar hazır bulundu.

Sorgusunda, Pendik'te bir derneğe bağlı olarak gönüllü Kuran kursu verdiğini söyleyen sanık O.B., istismara uğradığı belirtilen P.E.'ye geçen yıl bir süre Kuran dersi verdiğini söyledi. O.B., hakkındaki suçlamaları reddetti.

11 yaşındaki çocuk duruşmada istismar skandalını psikolog eşliğinde anlattı.

Mağdur P.E.'nin babası D.E., oğlunun kursa gitmesi nedeni ile sanığı tanıdığını, ondan şikayetçi olduğunu belirterek, istismar vakasından sonra oğlunun durgunlaştığını söyledi. Oğluna durgunluğun nedenini sorduğunu belirten D.E., “Önce çekindi. Israr edince sanığın yaptığı şeyleri üstü kapalı anlattı. Sanığı aradım, onunla parkta buluştum. Oğlumun iftira attığını söyledi. Şikayetçiyim” dedi.

P.E.'nin annesi C.E ise oğlunun olaydan sonra yaşadıklarını kendisine anlattığını söyledi. Anne C.E, “Eve geldikten sonra  elindeki dergileri fırlatarak, ‘Bu nasıl bir hoca, tam bir sapık’ dedi. Sanığın yaptıklarını anlattı. Eşim gelince de ona durumu anlattım” dedi.

23 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcısı Murat Yerdeyatar, esas hakkındaki mütalaasında mağdurun 15 yaşından küçük olduğunu hatırlatarak, sanığın, ‘Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 8 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti ise duruşmayı erteledi.

DAHA FAZLA