Yine Kuran kursu, yine tecavüz: 'Gidecek yerim yoktu'

Yine Kuran kursu, yine tecavüz: 'Gidecek yerim yoktu'

Ağrı'da İmam Buhari Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda kalan 9 yaşındaki çocuk, Kuran hocasının tecavüzüne uğradı.

Türkiye'de son yıllarda Kuran kursları çocuk istismarlarıyla anılırken, bir istismar haberi daha Ağrı'dan geldi. İmam Buhari Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda 9 yaşındaki U.P., Kuran hocası olan 17 yaşındaki Y.K.’nın tecavüzüne uğradı.

"BENİ TEHDİT ETTİ"

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, 9 yaşındaki çocuk, geçtiğimiz yıl Y.K.’nın odanın kapısını kilitlediğini, kendisine şiddet uyguladığını ve tecavüz ettiğini söyledi. Y.K.’nın dövmesinden korktuğu için sesini çıkaramadığını söyleyen U.P., "Beni, ‘Kimseye söyleme’ diye tehdit etti. Herkes yüzümdeki morlukları sordu. Y. abi beni tehdit ettiği için söyleyemedim. ‘Düştüm’ dedim” diye konuştu. 

"GİDECEK YERİM YOKTU"

Kurban Bayramı’nda kursun boşalmasından yararlanan Y.K.’nın kendisine bir kez daha tecavüz ettiğini belirten U.P. "Bayramda gidecek yerim olmadığı için yurtta kaldım. Y. abi de kalmıştı. Yalnız kaldığımız için böyle yaptı" dedi. 

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Y.K'ya “çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yaralama” suçlarından ötürü 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

"YURT GÖREVLİLERİ DE YARGILANMALI"

Bu arada, yurtta görevli kişiler hakkında da “suçu bildirmeme” suçundan soruşturma yürütülüyor. Avukat Mehmet Mağal, U.P.’nin vücudundaki morlukları gördüğü halde harekete geçmeyen kurs yetkililerinin de yargılanması gerektiğini söyledi.

DAHA FAZLA