Yine hamile çocuk skandalı: Hastaneye getirilen 392 çocuk adli makamlara bildirilmemiş!

Yine hamile çocuk skandalı: Hastaneye getirilen 392 çocuk adli makamlara bildirilmemiş!

Küçükçekmece'deki hamile çocuk skandalının ardından, yeni bir skandal da Bağcılar'da ortaya çıktı.

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen 115 çocuğun hamile olduğu halde adli makamlara bildirilmediği skandalının yargılaması sürerken, bu kez daha büyük bir skandal Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşandı.

Oda TV'den Barış Terkoğlu'nun haberine göre, 7 Mayıs 2018 tarihinde yapılan şikayetle ortaya çıkan skandalda, 2017 yılı boyunca 392 çocuk gebeliği vakasının, adli makamlara kanuna uygun şekilde bildirilmediği ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı skandalın ortaya çıkmasının ardından olay hakkında soruşturma açtı. İstanbul Valiliği'nden de olayda sorumluluğu olan doktorlar hakkında soruşturma yürütmek için izin istedi.

DOKTORLAR HAKKINDA SORUŞTURMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başhekim Profesör Ahmet Yaser Müslümanoğlu'nun da aralarında bulunduğu kamu görevlisi 59 doktor hakkında soruşturma izni verdi. Vali Şahin, 20 Haziran tarihinde aldığı 2018/110 sayılı kararı, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne de bildirdi.

Kararda doktorlar için; "2017 yılında 18 yaş altı gebeliğini teşhis ve tespit ettikleri çocuk gebeleri, bildirim yükümlülüğüne rağmen bildirmeyerek 'sağlık meslek mensuplarının suçu bildirmemesi fiilini' işledikleri" iddiasıyla soruşturma açılmasına izin verildiği hatırlatıldı.

Kararda ayrıca, doktorların üzerlerine düşeni yaparak adli makamlara gebelikleri bildirmediği vurgulanırken, yapılmayanlar şöyle sıralandı:

"Bu hastalardan 159 adedinin adli vaka bildirimi yapıldığı yönünde HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) kayıtlarında tarih görülmesine karşılık tutanak ya da herhangi bir bildirim formu düzenlenerek yazılı bildirimin bulunmadığının anlaşıldığı, bu 18 yaş altı gebe çocuklardan sadece cinsel istismar tespitiy 17 hastanın, hastane polisine telefonla bildirildiği, polis noktası kayıt defterinde 9 hastanın küçük yaşta doğum bildirimi kaydına rastlandığı..."

BAŞHEKİMDEN TEYİT

Olayın ardından Başhekim Ahmet Yaser Müslümanoğlu’nun da hastanede yaşanmakta olan olayı teyit ettiği ve müfettiş incelemesi yapıldığı ancak sonuca dair evrakların henüz kendilerine ulaşmadığını söylediği belirtildi..
 

DAHA FAZLA