Yıldız Teknik Üniversitesi ihraç edilen hocalarını uğurladı: 'Ara veriyoruz, gitmiyoruz'

Yıldız Teknik Üniversitesi ihraç edilen hocalarını uğurladı: 'Ara veriyoruz, gitmiyoruz'

Kanun Hükmünde Kararname ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ve meslektaşları tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nden (YTÜ) ihraç edilen akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ve akademisyenler tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

ÖĞRENCİLER OTOBÜSLERDEN İNDİRİLEREK TEK TEK ARANDI

Öğrencilerin, akademisyenlerin ve destek vermek için gelen yurttaşlarla birlikte, Davutpaşa Kampüsü ana kapısında buluştuğu uğurlamada, polis ve Özel Güvenlik Birimleri (ÖGB) ablukası yaşandı. Kampüs ana kapısında çanta ve kimlik kontrolü yapılırken öğrenciler, ring araçları ve otobüslerden indirilerek tek tek arandı.

"BÖLÜMÜN KURUCULARIYIZ"

Öğrencileriyle beraber odalarını toplayan akademisyenler alkışlarla birlikle İktisat Fakültesi önünde bir araya geldi. Burada konuşan Prof. Dr. Fulya Atacan, "Biz bu bölümün kurucularıyız, buradaki hocalar ders veriyorsa bizim sayemizdedir. Biz ara veriyoruz, gitmiyoruz" dedi.

"BU VATANSEVERLİK MİDİR?"

Arş. Gör. Dr. Süreyya Algül ise, "Böyle uğurlanmak bize nasip oldu, çok mutluyum" diye seslendi.

Henüz ihraç edilmeyen akademisyenlerden Doç. Dr. Ester Ruben ise, "Arkadaşlarımızın ihracında payı olan öğretim görevlilerine idarecilere sesleniyorum: Bu vatanseverlik midir? Arkadaşlarımızı geri istiyoruz” dedi.

"KAHROLSUN İSTİBDAT YAŞASIN HÜRRİYET"

İhraç edilen ve edilmeyen akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler hep birlikte alkışlarla YTÜ Davutpaşa Kampüsü ana kapısına doğru yürüyüşe geçti. Polis ve ÖGB'nin tüm engellemelerine rağmen devam eden yürüyüş, "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" sloganlarıyla sonlandı. 

DAHA FAZLA