Yıldız Savunması: Kampüsümüzü savunmaya devam edeceğiz

Yıldız Savunması: Kampüsümüzü savunmaya devam edeceğiz

Yıldız Savunması'ndan yapılan açıklamada, "Restorasyon bahanesiyle devir edilen kısımlar tekrar üniversitemizin kullanımına verilinceye, kampüsümüzü yeniden kültürel olarak canlandırıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" denildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, rektörlüğün Beşiktaş'taki kampüsün taşınmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Yıldız Savunması'ndan yapılan açıklamada, rektörlüğün açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Restorasyon bahanesiyle devir edilen kısımlar tekrar üniversitemizin kullanımına verilinceye, kampüsümüzü yeniden kültürel olarak canlandırıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. 

Yıldız Savunması'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bir süredir üniversitemizin kurulduğu ve adını aldığı Yıldız Kampüsümüze yönelik külliye-saray yapma niyeti herkesin malumudur.Bu niyetin ilan edildiği ilk günden itibaren buna karşı aldığımız tavır ortadadır. Fakat geçtiğimiz günlerde Rektörlük tarafından taşınma-el konulma iddialarının asılsız olduğuna dair gerçeği yansıtmayan bir açıklama yayınlanmıştır.

Hali hazırda kampüsümüzün yüzde 30'u Cumhurbaşkanlığına devir edilmiş, kalan kısımlar için ise tehlike devam etmektedir. Sadece 3 fakültede eğitimin devam edeceğine yönelik ifade doğru olsa bile, bir kampüsü kampüs yapan sosyal yaşantı sekteye uğrayacaktır. Eğitim gerekirse sokakta da devam eder fakat üniversite eğitimi sadece dersliklerden ibaret değildir.

Yıldız Savunması olarak başından itibaren söylediğimiz kampüsümüzü teslim etmeyeceğiz, kampüs yaşantımızı yeniden canlandıracağımıza dair irademiz sabittir.

Tehlike geçmemiş, külliye Saray'ın güvenliği bahane edilerek daha ne kadarlık bir alanın kapatılacağı ya da devir edileceği belirsizdir.

Restorasyon bahanesiyle devir edilen kısımlar tekrar üniversitemizin kullanımına verilinceye, kampüsümüzü yeniden kültürel olarak canlandırıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir."

Yıldız Savunması

DAHA FAZLA