Yıldırım'dan 'Paradise Papers' davası

Yıldırım'dan 'Paradise Papers' davası

Binali Yıldırım’ın oğullarının da adının geçtiği Paradise Papers dosyaları hakkında Yıldırım ailesinin avukatları tarafından dava açıldı.

Dünya üzerindeki “vergi cennetleri” ve buralara yatırım yapan ünlü kişilikleri açıklayan Paradise Papers dosyaları geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet’te yayınlanmış ve Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının Malta’da yaptığı yatırımlar da açıklanan dosyalarda yer almıştı.

Bunun üzerine harekete geçen Yıldırım ailesi, dosyalarda “kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu” iddiasıyla Cumhuriyet’e 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

‘TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATMIŞ BAŞBAKAN’

Avukatları aracılığıyla Anadolu 24. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne bir dilekçe sunan Yıldırı’ın dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilimin her icraatı halkın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Gerek Başbakan gerekse Ulaştırma Bakanı olarak ülkeye hizmet ettiği alanında ve sürede Türkiye'ye çağ atlatmış, sadece ülkemizde değil, dünyada da hayranlık uyandıran eserli ülkemize kazandırmıştır.

Müvekkillerim Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım ise saygın iş adamlarıdır. Davalılarca neşredilen basılı ve sanal yayın organlarıyla sürekli ve sistemli bir şekilde Sayın Başbakanımız ve oğulları hakkında yapılan sözde haberler ile yurt içindeki ve yurt dışındaki Türk vatandaşlarını yalan ve çarpıtılmış sözde haberler ile tahrik, teşvik ve sansasyonel bilgilerle kışkırtıp Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve yöneticilerinin itibarlarına zarar verilmek istenilmektedir."

Başvuruda Binali Yıldırım için 250 bin, Erkan Yıldırım için 125 bin ve Bülent Yıldırım için 125 bin lira manevi tazminat talep edildi.