Yıldırım'dan grup toplantısında bozkurt selamı!

Yıldırım'dan grup toplantısında bozkurt selamı!

Başbakan Yıldırım grup toplantısında MHP'ye bozkurt bozkurt işaretiyle selam göndererek, "Ülkücü kardeşlerimizle birlikte yola çıktık. Önce memleketim, önce milletim, dediler. Nasıl unuturuz. Selam olsun" dedi.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. 

"ÜLKE BÖLÜNECEK OLSA KANDİL KOŞA KOŞA EVET DER"

Konuşmasında 'başkanlığa hayır' diyenleri hedef almayı sürdüren Yıldırım, "Milli iradeyi tanklar, uçaklar, darbeci teröristler karşısında aslanlar gibi müdafaa ettik. Artık sandığa gideceğiz, milli iradeyi daha etkin kılacağız. 15 Temmuz'da 248 şehidimizin kanına giren hain, darbeci, teröristler bir daha cesaret bulmasın diye, Kandil'e selam duranlara millete selam durmayı öğretmen için, Pensilvanya karşısında hazır olanlara karşı milletin karşısında hazır olacağına geçileceğini öğretmen için evet. Felaket telları 'Ülke bölünecek' diyor. Ülke bölünecek olsa Kandil koşa koşa evet der. Böyle fırsat gelmiş teperler mi? 15 Temmuz gecesi, Türkiye'yi bölmek isteyen FETÖ terör örgütü hayır kampanyası yapıyor. Pensilvanya'dan hayır oyu talimatı çıkıyor" dedi. 

"SON DÖNEMDE UFAK TEFEK OLUMSUZLUKLAR YAŞANDI"

2016 yılı boyunca süren ekonomik sorunları 'ufak tefek' şeklinde niteleyen Yıldırım, "2017'ye çok hızlı girdik. 2016'da yaşadığımız acı tecrübeleri unutmadan yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'nin yükselişini hiç kimse engelleyemez. Türkiye adımlarını çok sağlam atıyor. Her şeye rağmen istikrarı koruyor. 2016'da uluslararası doğrudan yatırımların yüzde 56'sını 15 Temmuz'dan sonra aldık. Sadece bu oran bile AK Parti hükümetlerinin güveninin artarak devam ettiğini göstermeye yeter. Yatırımlarımız da, reformlarımız da 2017'de devam edecek. Büyüme eğilimini artıracağız. Küresel kriz döneminde dahi 7 milyon vatandaşımıza iş, aş sağladık. Son dönemde ufak tefek olumsuzluklar yaşandı. Bunlar geçeci, aşıyoruz. Aldığımız kararlar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar, sus pus" dedi. 

"ŞİLİ'YE KADAR UZANACAĞINIZA ŞİLE'YE GİTSEYDİNİZ"

CHP'nin Şili'de 'No' filmine de konu olan referandum kampanyasının düzenleyicisini Türkiye'de bir etkinliğe davet etmesini eleştiren Yıldırım, "Ama birileri hayır diyor. Hayır demeyi adet edinenler Marmaray'a hayır dedi mi, Yavuz Sultan Selim'e, Avrasya Tüneli'ne, Çanakkale Köprüsü'ne, bölünmüş yollara hayır dedi mi? Türkiye'nin gelişmesini sağlayacak ne varsa bunlar hayır dediler. Şimdi de Türkiye'nin demokratik dönüşümünü engellemek için kampanya başlattılar. Sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum; Kılıçdaroğlu halkoylaması için bir ilham peşinde. Şili'de bulmuş ilhamı. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Halka güvenmediniz, seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz, bu ülkenin köylerine, kasabalarına gitseydiniz. Gidip de bir kahvehanede otursaydınız. Kafa takılmış, farklı; kafa bu ülkeye yabancı, kafa bu halkın aklına, irfanına güvenmiyor" ifadelerini kullandı. 

BOZKURT SELAMI VERDİ

Başkanlık için verdikleri destekten dolayı MHP'ye bozkurt işareti yaparak selam gönderen Yıldırım, "Ülkücü kardeşlerimizle birlikte yola çıktık. Önce memleketim, önce milletim, dediler. Nasıl unuturuz. Selam olsun" ifadelerini kullandı.