Yıldırım: Meclis cumhurbaşkanına çalışacak

Yıldırım: Meclis cumhurbaşkanına çalışacak

Başbakan Yıldırım, 24 Haziran seçimleri sonrası Meclis’in durumuna ilişkin, “Meclis de önemli, cumhurbaşkanının önünü açacak” ifadelerini kullandı. Yıldırım, parlamenter sisteme ilişkin de “Yok artık öyle katakulli” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni, Kudüs'e taşımasına tepki göstererek, “İsrail'i şiddet ve lanetle kınıyoruz. Barış iklimine benzin döken ABD yönetimini de kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

24 Haziran seçimlerine ilişkin dikkat ifadeler kullanan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

SEÇİM KAMPANYASI DİYARBAKIR’DA BAŞLATILACAK

- Haftasonunda Diyarbakır'da olacağız, seçim kampanyamızı Diyarbakır'dan başlatmış olacağız. Biz AK Parti olarak 81 milyonun değil, ülke olarak mazlum ülkelerin iradesini de temsil ediyoruz. Dile kolay kardeşlerim, 16 yıllık kutlu yolculuğumuzu el ele omuz omuza bugünlere taşıdık."

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ BUNUN İÇİN YAPTIK’

- Milletimiz 16 yıllık kazanımlardan asla vazgeçmeyecektir. Millet üzerinde vesayet kurulmasına izin vermeyecektir. Onun için bu Anayasa değişikliğini yaptık. Ne engeller ile karşılaştığımızı millet biliyor. Türkiye'nin hiçbir vatandaşı herhangi bir sebeple ötekileştirilemeyecek.

SEÇİM 'YATIRIMLARI'

- Değerli kardeşlerim bir süre önce emeklilerimizi, yaşlılarımızı ilgilendiren bir karar aldık. TBMM'de kabul ettik. Ramazan bayramı ve Kurban Bayramı öncesi 1000 lira vereceğiz dedik, yasal düzenlemeleri yaptık. İnşallah haziran ayında para verilecek. Muhalefetin elemanlarından biri diyor ki, bunlar bu ödemeyi yapmayacak? Yapsalar bile şu kadar para alanlara 300, daha yukarıdakilere şu kadar gibi yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar. Bu yalanları atanlara bir kez daha milletin kürsüsünden şunu söylüyorum; emekli parası kaç para olursa olsun, yılda 2 defa 1000'er lira verilecek nokta. Brüt değil, net. Sadece emeklilerimiz değil, şehit yakını ve gazi aileleri, vazife malulü aylığı alanlar, şeref aylığı alanlar, korucular, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesinden dolayı maaş alan vatandaşlarımız da yararlanacak. Bu kadar açık ve net."

İŞSİZLİK ÇİFT HANELERDE, YILDIRIM ‘GERİLEME VAR’ DEDİ

İşsizlik rakamları çift hanelerde seyretmeye devam ederken, Başbakan Yıldırım “daha iyi olacak” yorumunu yaptı:

- Şubat ayı işsizlik oranı açıklandı. Geçen yıl Şubat ayına göre bir düşüş yaşıyoruz, elhamdülillah. Yani 2 puanlık bir gerileme var, daha da iyi olacak. İlk çeyrek büyümesi Haziran'da açıklanacak.

‘YOK ARTIK ÖYLE KATAKULLİ’

- Bu seçimin diğerlerinden farkı şudur; 16 Nisan 2017'de gerçekleştiğimiz halk oylaması yani parlamenter sistemden, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişinden sonraki seçimi yapıyoruz. Artık idaredeki vesayet kalıntıları tamamen ortadan kalkmış oluyor. Önümüze bir cumhurbaşkanlığı, bir de milletvekilliği için sandık konulacak. Yasama heyetini de, yürütme heyetini de millet seçecek. Ben öyle vekili seçiyim, Ankara'ya gitsinler, hükümet kursunlar. Artık yok, orada çok katakulle oluyor. Erdoğan'ı seçerek bu ilki Türkiye'ye yaşatacağız."

‘MECLİS DE ÖNEMLİ’

- Bu seçimin başka bir özelliği daha var. Bu ve bundan sonraki seçimlerde güçlü iktidar, sürekli istikrar dönemi başlıyor. İktidar olmak isteyen yüzde 50'den fazla destek almak zorunda. Bir dedikodu yayıyorlar. 'Efendim cumhurbaşkanımızı Erdoğan seçelim gerisi önemli değil' gerisi çok önemli. Meclis de bu dönemde cumhurbaşkanlığı kadar önemli hale geliyor.

‘MECLİS CUMHURBAŞKANININ ÖNÜNÜ AÇACAK’

- Meclis, yasa yapacak, cumhurbaşkanının önünü açacak. Bu kutlu yürüyüş gücünü her daim milletten almıştır.

METAL YORGUNLUĞUNA ‘HEYECAN’ UYARISI

Yıldırım, metal yorgunluğu olduğu söylenen AKP’ye de ‘heyecan’ uyarısı yaptı. O sözler şöyle: “Yeni seçim döneminde arkadaşlarımızın ilk günkü heyecanla yola düşeceğini, haklı davamızı anlatacağını biliyorum. Gitmediğimiz sokak, köy, mezra, çalmadık kapı bırakmayacağız. Yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var.”