Yeşim Ustaoğlu'nun Tereddüt filmine sansür

Yeşim Ustaoğlu'nun Tereddüt filmine sansür

Türkiye sinemasının usta yönetmenlerinden Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi “Tereddüt” Türkiye’de sansürlü olarak gösterime girecek.

Filmin oyuncularından Funda Eryiğit Twitter hesabından Tereddütün yarından itibaren vizyona gireceğini belirterek "Fakat ne yazık ki çektiğimiz haliyle değil, sansürlü haliyle izleyebileceksiniz" dedi. Filmin sevişme sahneleri nedeniyle sansüre uğradığı belirtiliyor.

Yeşim Ustaoğlu’nun son filmi Tereddüt bir Anadolu kasabasında yolları kesişen aynı ama farklı iki genç kadının birbirlerine çarpan ve dönüşen hayatlarını konu alıyor.

Filmde; Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş, Okan Yalabık ve Serkan Keskin oynuyor.

Yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun Tereddüt hakkındaki görüşü:

"Her iki karakterin birbirini anlamasıyla gelişen bu hikâye, modern ve geleneksel toplumlarda kadın ve ergen olmayı sorgularken, hem bu bu topraklarda, hem de aslında dünyada kadın olma hallerine bakan bir bakış açısına sahip. Geleneklerin, örflerin belirlediği moral değerler, özellikle modern toplumlardaki sert göç olgularıyla hızla gelişen modernitenin içinde bir arada yaşama modelini oluştururken; çarpıklaşıp, değersizleşmeye ya da yozlaşmaya maruz kalarak yaşantılarımızda baş edemeyeceğimiz yargıların, sorunların oluşmasına neden oluyor. Ve bu sorunlar bizlerin birey olarak gelişimini, özgürlüğünü kısıtlarken, hayatımıza kendi irademizle karar verebilmemiz konusunda derin engeller çıkarıyor, çoğu kez ihmal ve istismarlara maruz bırakıyor ve çok daha derinden, erkeğin de gelişiminde sağlıklı bir ilişki kurabilmesi konusunda önü alınmaz yaralar açıyor.

‘Tereddüt’, bu yapının içinde kadın olma hallerini, kadın erkek ilişkisini, aile kurumunun sorumluluklarını ve ihmallerini sorgularken, bir yandan da travma mağduru olan birinin hem psikolojik hem de adli süreçte yaşayabileceği sorunları tartışıyor."

DAHA FAZLA