'Yerli ve milli' arama motoru Geliyoo'ya rakip çıktı: Gelemiyoo ve gidiyoo...

'Yerli ve milli' arama motoru Geliyoo'ya rakip çıktı: Gelemiyoo ve gidiyoo...

'Yerli ve milli' arama motoru diye lanse edilen ancak Google'ın altyapısını ve 15 dolarlık hazır scriptleri kullandığı ortaya çıkan Geliyoo'ya iki rakip çıktı: Gelemiyoo ve Gidiyoo...

'Yerli ve milli' arama motoru olarak lanse edilen ve 10 yılda 10 milyon lira maliyetle kurulduğu belirtilen Geliyoo'nun Google'ın altyapısını kullandığı ortaya çıkmıştı. 

Google API kullanan 'yerli ve milli' arama motorunun ayrıca 15 dolarlık hazır script kullandığı da ortaya çıkınca, 10 milyon liranın nereye harcandığı sorusu akıllara geldi. 

Logosu da internetteki stok görsellere oldukça benzeyen Geliyoo'ya iki rakip çıktı.Gelemiyoo ve Gidiyoo'nun 1 saatte ve sadece 60 liraya kurulduğu belirtildi. 

Gelemiyoo'nun anasayfasında, "Halkı kandırmayın!... Gerçek fikirler değerlensin, emekler boşa gitmesin!" ifadeleri yer alırken, Gidiyoo'nun anasayfasında "Bu yerli arama motorunu 1 saat içinde 60 liraya yaptık. Peki 10 yılda harcanan 10 milyon TL nereye gidiyoo?" denildi. 

Gelemiyoo'nun logo görselinde ise internette görsel verilerin depolandığı Shutterstock'un mahrecine yer verilerek Geliyoo'nun logosunun çalıntı olduğuna göndermede bulundu ve 'logoda stock kalsın bari' denildi.

DAHA FAZLA