Yenikapı metro istasyonunda bir kişi çevreye ateş açtı: 2 yaralı

Yenikapı metro istasyonunda bir kişi çevreye ateş açtı: 2 yaralı

Yenikapı Metro istasyonunda gece saatlerinde güvenlik görevlisinin başına taşla vurup daha sonra silahını alan bir kişi, rastgele etrafa ateş açtı.

İstanbul'da gece saat 00.30 sıralarında Yenikapı'da bulunan metro istasyonuna gelen ve madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi içeri girmek istedi. Metronun güvenlik görevlisi ise şahsı dışarı çıkardı. Bu sırada yoldan aldığı taşlar ile güvenlik görevlisi Murat Tuncay'ın başına vurarak yaralayan şahıs güvenlik görevlisinin silahını alarak metroya girdi. 

Metroda çevreye rastgele ateş açan şahıs, metrodan inen Yılmaz Alkan isimli bir yolcuyu bacağından yaraladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Bu sırada mermisi biten saldırgana ilk müdahaleyi çevredeki yolcular yaptı. Olay yerine gelen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli devriye ekipleri de şahsı etkisiz hale getirdi.

Olay sonrası hayati tehlikeleri bulunmayan ve yaralanan güvenlik görevlisi Murat Tuncay ile Yılmaz Alkan isimli yolcunun ilk müdahelesi ambulansta yapıldıktan sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.  

DAHA FAZLA