Yeni müfredat açıklandı: Evrim yok, cihad var

Yeni müfredat açıklandı: Evrim yok, cihad var

Taslak metninde Evrim Teorisi’nin ders kitabından çıkarılması, Atatürk ile ilgili kazanımların daraltılması ve cihat kavramının öğretilecek olmasının yer aldığı yeni müfredat bugün bir basın toplantısıyla açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ocak ayında taslak metinlerin açıklanmasının ardından Atatürk’e ilişkin bölümlerin daraltılması, Evrim Teorisi’nin çıkartılması ve cihadın bir değer olarak yer alması ile tartışılan ve aylardır açıklanamayan müfredattı bugün açıkladı.

Müfredata ilişkin Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan tanıtım kitapçığına göre, kademeli değil topyekün geçiş yapılacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm sınıflarda ve tüm derslerde yeni müfredat ile eğitim öğretim süreci başlayacak.

Yeni müfredatta "FETÖ", PKK ve IŞİD'in de yer alacağını söyleyen Yılmaz, "Kırmak dökmek savaşmak cihatın içine girmez ama vatan koruması gerekiyorsa girer, cihatın ne olduğu ve ne olmadığının öğretilmesi görevi de bizim. " dedi.

CİHAT KAVRAMI ÖĞRETİLECEK

Zorunlu din dersi ile ilgili gelecek hafta açıklama yapacaklarını söyleyen Yılmaz, şunları söyledi: “Cihat bizim dinimizde bir unsur bu nedenle fıkıh dersinde ve temel dini bilgilerde cihat var. Bundan (cihatın öğretilmesinden) rahatsız olmaya gerek yok aksine vermesek talep gelmesi gerekirdi. Kırmak dökmek savaşmak cihatın içine girmez ama vatan koruması gerekiyorsa girer, cihatın ne olduğu ve ne olmadığının öğretilmesi görevi de bizim. Yeni müfredatta FETÖ, PKK ve DEAŞ kavramları yer alacak.”

DAHA FAZLA