Yeni MEB müfredatında Atatürk'ün adı sadece bir cümlede geçiyor

Yeni MEB müfredatında Atatürk'ün adı sadece bir cümlede geçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredata göre sosyal bilgiler dersinde 'Atatürk' ismi sadece bir cümlede geçiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından güncellenen yeni müfredata göre, sosyal bilgiler dersinde 'Atatürk' ismi sadece bir cümlede geçiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca güncellenen müfredatta, sosyal bilgiler dersi için “Atatürk” konusunda değişiklik yapılmadı. Talep ve öneriler üzerine yeni müfredatta güncellemeye giden MEB, tartışılan konularda değişiklik yapmadı.

Habertürk'ün aktardığına göre; ilkokul 4 ve ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar için hazırlanan sosyal bilgiler eğitim programında Atatürk’ün adı sadece “Etkin Vatandaşlık” bölümünde “Atatürk’ün Türk demokrasisinin gelişimine katkısı” alt başlığında geçiyor. Müfredatın açıklandığı günden itibaren Atatürk ve İnkılapları konusuna yeteri kadar yer verilmemesi tepki çekmiş, 5. sınıf sosyal bilgiler kitabından “Atatürkçülüğü ve Atatürk İnkılaplarını Öğreniyorum” ve “Atatürk İlke ve İnkılapları” bölümlerinin çıkarılması tartışma yaratmıştı.

Ortaöğretim için hazırlanan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi programında ise 8 üniteden biri “Atatürkçülük ve Türk İnkılabı” konusuna ayrıldı.

DAHA FAZLA