Yeni KHK yayınlandı: Binlerce kişi ihraç edildi

Yeni KHK yayınlandı: Binlerce kişi ihraç edildi

OHAL kapsamında 692 sayılı KHK yayınlandı. Yayınlanan KHK ile 7 bin 348 kişi ihraç edildi.

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK); Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

7 BİN 348 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Yayınlanan KHK ile toplamda 7 bin 348 kişi ihraç edildi. Üniiversitelerden 302 akademisyen, Diyanet İşleri Başkanlığından 551 kişi, Adalet Bakanlığından 418 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 bin 303 kişi, Jandarma Genel Komutanlığından 235 kişi, TSK'dan 546 kişi, İçişleri Bakanlığı ve yerel yönetimlerden 1486 kişi, Sağlık Bakanlığından 789 kişi ihraç edildi. 

HDP'Lİ BAŞARAN'IN ANNESİ İHRAÇ EDİLDİ

KHK'da yerel yönetimlerden de çok sayıda ihraç gerçekleşti. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son KHK ile Batman Belediyesi'nden ihraç edilen 50 emekçiden biri de annem. Şeref madalyasıdır. Kazanan emekçiler, kaybeden darbeciler olacak!" ifadelerini kullandı. 

TÜM BEL-SEN İZMİR ŞUBE BAŞKANI İHRAÇ EDİLDİ

KHK'da KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı ile birlikte iş yeri temsilcileri Erol Hanbayat ve Uğur Tepe, üyeler Ayhan Hepgül ve Enes Kara da ihraç edilenler arasında yer aldı. İhraç kararının ardından Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube'den emek güçlerine Salı günü saat 12.15'te buluşma çağrısı yapıldı. 

2 BARIŞ AKADEMİSYENİ İHRAÇ EDİLDİ

Üniversitelerden ihraç edilen 302 akademisyen arasında Barış İçin Akademisyenler'in bildirisine imza atan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden araştırma görevlileri Tuncay Murat Atal ve Atakan Büke de yer aldı. Atal ile Büke geçtiğimiz nisan ayında açığa alınmıştı. 

ŞÜKÜR VE ERDEM'İN MADALYALARI ALINDI

KHK'da haklarında yakalama kararı bulunan Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün de madalyaları alındı. Öte yandan 344 emekli TSK personelinin rütbesi alındı.

İHRAÇ EDİLENLERİN LİSTESİ

GÖREVE İADE EDİLENLERİN LİSTESİ

RÜTBELERİ ALINAN EMEKLİ TSK PERSONELLERİNİN LİSTESİ