Yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu

Yeni Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu

Bakanlar Kurulu'nda yapılan toplantının ardından Hükümet Sözcülüğü görevine Bekir Bozdağ getirildi.

Kabine değişikliğinin ardından bugün toplanan Bakanlar Kurulu kararı ile hükümet sözcülüğü görevine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ getirildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım tarafından yeni kabine açıklanmıştı. Kabinede yapılan değişiklikle 15 bakan aynı görevde kalırken, 5 yeni bakan kabineye girmiş, 6 bakanın da yeri değişmişti.

Adalet Bakanlığı görevini yürüten Bekir Bozdağ kabine değişikliği ile başbakan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Bozdağ bugün toplanan Bakanlar Kurulu kararıyla Hükümet Sözcülüğü görevine getirildi.

Karar sonrası bir açıklama yapan Bekir Bozdağ, Türkiye tarafından terörü destekledikleri iddiası ile Almanya’ya verilen “terör listesi"ne ilişkin konuşarak bir "iletişim sorunu" yaşandığını öne sürdü.

 Bozdağ, Alman şirketlerine soruşturma başlatılması hakkında "İşin aslı şudur FETÖ ile iltisak ve irtibatı nedeniyle 140 Türk şirketiyle ilgili yürütülen soruşturma nedeniyle bu şirketler hakkında İnterpol vasıtasıyla bilgi talebinde bulunulmuştur. Bu şirketler arasında Almanya’da olanlar da vardır. Almanya ile yürütülen süreçte bir iletişim sorunu olduğu tespit edilmiştir. Burada yaşanan problemler de bu mekanizmadan kaynaklanmıştır." dedi

Alman Der Spiegel gazetesi 681 Alman firması ve tekil bireyler hakkında verilen "terör listesi"nin hafta sonu geri çekildiğini duyurmuştu.

Bozdağı'ın açıklamalarına göre, hükümette görev dağılımı şu şekilde oldu;

- TRT, Diyanet İşleri Başkanlığı, AA Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a bağlı olacak.

- Milli Güvenlik Kurulu, MİT, TMSF ve Varlık Fonu Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı olacak.

-Ekonomi ve bankalar Mehmet Şimşek, yatırımların koordinasyonu, Atatürk Dil ve Tarih Kurumu da Fikri Işık'a bağlı olarak faaliyet sürdürecek.

-Recep Akdağ; Kıbrıs, AFAD, Yatırım Ajansı ile ilgili çalışmaları yürütecek.

-Hakan Çavuşoğlu; Medeniyetler İttifakı, Vakıflar, 100. yıl anma programı ile ilgili çalışmalar, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ilgili çalışmaları yürütecek.