Yeni Akit’ten Hayır’cı İlyas Salman’a hakaret

Yeni Akit’ten Hayır’cı İlyas Salman’a hakaret

Gerici yayın politikasıyla tanınan Akit gazetesi 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Anayasa referandumunda Hayır oyu vereceğini açıklayan İlyas Salman’a hakaret etti.

Gerici yayın politikasıyla tanınan Yeni Akit gazetesi 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Anayasa referandumunda Hayır oyu vereceğini açıklayan İlyas Salman’a hakaret etti.

Salman’ın "Parlamentonun fonksiyonu kalmayacak. Bu Osmanlı'ya geri dönmektir. Kurtuluş Savaşı'nı Osmanlı'nın gericiliğine de yenmek adına yaptık. Türkiye halklarını bir kişinin ağzından çıkacak sözlere bağlamak, o halkları köle yapmaktır. Bunun için "bol hayırlar" diliyorum" ifadesinin Osmanlı’ya hakaret olduğunu iddia eden Akit gazetesi Salman için “Yeşilçam soytarısı” ifadesini kullandı.

“SOYTARI İLYAS SALMAN, DELİKANLI AYDEMİR AKBAŞ”

İlyas Salman’a Hayır dediği için hakaret eden Yeni Akit, 1970’li yıllarda Türk sinemasında “Yeşilçam seks furyası” olarak adlandırılan dönemin başrollerinden Aydemir Akbaş’la 13 Şubat 2016’da yaptığı “CHP’den çok çektim” başlıklı röportajda Akbaş için, “80 yaşına merdiven dayamış ve hâlâ bir delikanlı gibi” ifadelerini kullanmıştı.

 

DAHA FAZLA