Yemen'de koalisyon güçleri sivilleri vurdu

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları 'yanlışlıkla' sivil yerleşimleri vurdu. Olayda aynı aileden 4 kişi öldü. Koalisyon uçakları ile eş zamanlı saldırıya geçen devrik lider Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı silahlı gruplar da Husi hareketine saldırdı. Saldırıda Husilerden 19 kişi hayatını kaybetti.

Yemen'de devrik lider Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı silahlı gruplar ile Husi hareketi arasındaki çatışmalar devam ediyor.

AA'nın geçtiği habere göre, Husi hareketinin ilerleyişini durdurmak için oluşturulan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in doğusundaki Şebve vilayetine düzenlediği hava saldırısında "yanlışlıkla" sivillerin yaşadığı bir evin vurulması sonucu aynı aileden 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Koalisyon güçlerinin havadan saldırısı ile eş zamanlı harekete geçen Hadi yanlıları da Taiz'de Husi hareketine ait noktalara saldırı düzenledi. Saldırıda Husilerden 19 kişi hayatını kaybetti. 

Yemen'de 2011 yılında başlayan protesto gösterileri sonucu 20 yıldır ülkeyi yöneten Ali Abdullah Salih'in devrilmesinin ardından, Salih'in devlet başkanı olduğu dönemde yardımcısı olan Abdurabbu Mansur Hadi yanlıları ile ülkenin kuzeyinde etkili Şii Husi hareketi arasındaki kriz, geçtiğimiz yıl başlayan çatışmalar ile derinleşmişti. Husiler Ocak ayında başkent Sana'ya girmiş ve Hadi iktidarını devirmişti. Mart ayında ise Suudi Arabistan ve beraberindeki güçler Husilere karşı Yemen'de hava operasyonuna başlamıştı.