Yeğenine cinsel istismarda bulunan şahıs hakkında skandal beraat kararı

Yeğenine cinsel istismarda bulunan şahıs hakkında skandal beraat kararı

Diyarbakır'da, yeğenine 8 yaşından 12 yaşına kadar 4 kez cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan şahıs hakkında beraat kararı verildi.

Diyarbakır'da, 2004-2008 yılları arasında öz yeğenine 8 yaşından 12 yaşına kadar 4 kez cinsel istismarda bulunmaktan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan V.S. (58) hakkında "inandırıcı ve yeterli delil bulunmadığı" gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Mahkeme gerekçeli kararında, "savcılık sorgusunda sanığın savunma yaparken sinir krizi geçirdiği ve bayıldığının gözlemle tespit edildiği" şeklinde skandal ifadelere yer verildi.

Diyarbakır'da 2012 yılında başlayan soruşturmada çocuğun ruh sağlığının bozulduğu tespit edilmişti.

SAVCI: 4 KEZ İSTİSMARDA BULUNDU

DHA'nın aktardığına göre; tutuksuz yargılanan V.S. hakkındaki soruşturmayı 2016 yılı Aralık ayında tamamlayan savcı, şüpheli V.S.'nin 'zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanığın 2004-2008 yılları arasında mağdura 4 kez cinsel istismarda bulunduğu belirtilen iddianamede, "Şüphelinin en son istismarda bulunmak istemesi sırasında, mağdurun olanları annesine anlatacağını söylemesi üzerine çekinerek istismar eylemine son verdiği anlaşılmıştır. Mağdurun samimi ifadesi ve doktor raporu dikkate alındığında şüphelinin değişik zamanlarda birden fazla kez mağdura karşı vücuda organ sokmak suretiyle cinsel istismarda bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

İddianamenin kabul edilmesi ardından sanık V.S.'nin tutuksuz yargılanması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada ifadesi alınan tutuksuz sanık V.S., "Savcılıkta ifademi verdim. Savcı, beni bıraktı. Suçlamayı kabul etmiyorum. Bizim örf adetlerimize göre mağdur kaçtığı için cezası ölümdü. Kaçtığı için benim üzerime iftira atmıştır" şeklinde ifadelerle kendini savunmaya çalıştı.

'ÖLDÜRMEKLE TEHDİT EDİYORDU'

Cinsel istismara maruz bırakılan çocuk duruşmadaki ifadesinde amcasının kendisini ölümle tehdit ettiğini belirterek, "Anneme söyleyeceğimi söylediğimde, 'Seni ve anneni öldürürüm' diyerek beni korkuttu. Kimseye söyleyemedim. Amcam bana cinsel saldırıda bulundu. Ben çok küçük yaştayken yapmıştı. En son 14-15 yaşlarında yaptı. Annemin yanına gittim, konuştum. Ondan sonra bir şey yapmadı. Annemlere bir şey olur diye söyleyemedim. Beni korkutuyordu. 2012 yılında evden kaçtım. Bana niye gittiğimi sordular. Dayanamıyordum, kan gördüm ve çok korktum. Kaçtığım zaman intihar etmeyi bile düşündüm. Amcamdan şikayetçiyim" dedi. 

Çocuğun annesi A.S. ise, "Kızım olayı polise anlatmış. Öncesinden bana hiçbir şey söylemedi. 1 ay hastanedeydim, amcası bizim evde kalıyordu. Kızım çok sinirliydi, erkekleri hiç sevmiyordu. Sanık ile düşmanlığımız yoktur. Olayı diğer akrabalarımız da biliyorlar. Aile arasında olayı kapatmaya çalışmaktadırlar" diye konuştu.

SAVCIDAN SKANDAL İFADELER

Son duruşmada dosyanın esasına ilişkin görüşünü açıklayan savcı, çocuğun cinsel istismar olayının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra ve 'kayıp şahıs' olarak aranırken kolluk görevlilerince bulunup ailesine teslim edildiği tarihte şikayete konu olduğunu ifade etti. Çocuğun 'kızlık zarı'nda "eskiye ait yırtık tespit edildiğini" belirten savcı, "yırtığın tam zamanının tespit edilemediğini" söyleyerek, cinsel istismara uğrayan çocuğun ifadesi ve doktor raporuna rağmen "mağdurun soyut beyanları dışında kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanığın beraatini" istedi.

Söz hakkı verilen avukat Remzi Atalay, "Savcılık görüşü eksik düzenlenmiştir, sanığın bu suçu işlediği sabittir, cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

BERAAT GEREKÇESİ: SANIĞIN SUÇU KABUL ETMEMESİ, SİNİR KRİZİ GEÇİRMESİ, BAYILMASI

Mahkeme sanık V.S.'nin 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan beraatine hükmetti. Gerekçeli kararda, "mağdurun kızlık zarında eskiye ait zamanı tespit edilemeyen bir yırtık olduğunu, sanığın savunmalarında suçlamayı kabul etmediği" belirtildi. Kararda, savcılık sorgusunda sanığın savunma yaparken "sinir krizi geçirdiği ve bayıldığının gözlemle tespit edildiği" kaydedildi. 

Kararda, "Mağdurun soyut beyanları dışında sanığın cezalandırılmasına yeterli her türlü kuşkudan uzak somut, kesin, inandırıcı ve yeterli delil bulunmadığından beraatine karar verilmiştir" denildi.

DAHA FAZLA