Yayını durdurulan YOL TV'den İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de eylem çağrısı

Yayını durdurulan YOL TV'den İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de eylem çağrısı

RTÜK'ün 'Erdoğan'a hakaret ediliyor' diyerek yayınını durduğu Yol TV İstanbul, Eskişehir, Ankara ve İzmir'de kararı protesto etmeye çağırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK); 'Erdoğan'a hakaret' içeren yayınlar yaptığını öne sürerek Yol TV'nin yayınını 22 Aralık'ta durdurdu. 

Yol TV'den yapılan açıklamada bugün saat 19.00'da İstanbul'da Galatasaray Meydanı'na, Ankara Yüksel Caddesi'ne, Eskişehir Adalar Migros önüne ve İzmir Konak Sümerbank önüne çağrı yapıldı.

ABF'DEN YOL TV AÇIKLAMASI

Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan (ABF) Yol TV'nin kapatılmasıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar dendi:

“Avrupa Alevi birlikleri Konfederasyonu tarafından Alevilerin lokmalarıyla 10 yıl önce kurulan Yol TV RTÜK’ün kararıyla Türkiye lisansı olmadığı bahanesiyle Türksat uydusundan çıkartılarak yayını durdurulmuştur.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan başka bir Alevi kanalı TV10 sonrası Yol TV’nin de susturulması tesadüf değildir.

Alevilerin kendisini ifade ettiği son kanal olan Yol TV özellinde Alevi kurumlarının mücadelesine sekte vurmak isteyen zihniyet bilmelidir ki ne Yol TV’yi ne de Alevileri susturabilirsiniz.

RTÜK’ün aldığı karardan biran önce dönmesi ve hükümetin bu yanlış karara müdahale etmesi gerekmektedir.

Yol TV’nin susması Alevileri yok saymak anlamındadır.Yol TV’nin tekrar yayına başlaması için ülkemizdeki ve dünyadaki tüm Aleviler gereken girişimlerde bulunacaktır.

Alevi Bektaşi Federasyonu olarak konunun takipçisi olacağız.”

DAHA FAZLA