Yatağan Termik Santrali'nde göçük:  1 işçi öldü

Yatağan Termik Santrali'nde göçük: 1 işçi öldü

Yatağan Termik Santrali'nde kömür bant sisteminin çökmesi sonucu göçük oluştu. İçeride mahsur kalanlar var.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Yatağan Termik Santrali'nde kazanları besleyen kömür bant sisteminin çöktüğünü, ilk belirlemelere göre 9 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını, içeride kalan 2 kişinin ise kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Alınan bilgiye göre, Yatağan ilçesindeki termik santrale kömür taşıyan bant sistemi çöktü. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekibi sevk edildi.

1 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki termik santralde kömür sevk kanalının çökmesi sonucu demirlerin altında kalan 2 işçi için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına İzmir'den getirilen kokuya duyarlı kadavra köpekleri de katıldı. Yapılan aramalarda köpeklerin koku aldığı bölgede bir işçinin cansız bedenine ulaştı. Mahsur kalan 1 işçiye ulaşılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Termik santralde kömür sevk kanalının çökmesi sonucu yaralı kurtarılan 10 işçiden 5'i tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 5 işçinin tedavisi ise sürdükrülüyor. 1 işçinin yaşamını yitirdiği olayla ilgili halen enkaz altında kalan 1 işçi için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

ÇALIŞMA SAATLERİNİN BİTMESİNE RAĞMEN PATRON MESAİYE BIRAKMIŞ

Saat 09.45 sıralarında çöken kömür bandının altında kalan 11 işçinin gece 00.00’da mesaiye geldiği ve saat 08.00'de çalışma sürelerinin bitmesine rağmen işveren tarafından mesaiye bırakıldıkları öğrenildi.

Sezgin Kılıç ve Seray Şimşek isimli iki işçi için kurtarma çalışmaları devam ederken Ertuğrul Katı, Alim Deyrek, Ferdi Kırıkoğlu, İlker Zeki, Ramazan Tatar, Mustafa Ali Güneş, Ramazan Dokuzuncu, Sezai Demirtaş ve Özkan Özen isimli 9 işçinin de yaralı olarak kurtarılarak hastanelere sevk edildiği belirtildi.