‘Yaşlılar sırf vakit geçirmek aile hekimlerine geliyorlar’

‘Yaşlılar sırf vakit geçirmek aile hekimlerine geliyorlar’

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı aile hekimliklerindeki yoğunluğu yaşlıların 'canlarının sıkılmasına’ bağladı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Akif Emre Eker özellikle yaşlı hastaların, hiçbir şikâyeti ya da işi olmasa da aile hekimlerine gittiklerini öne sürerek, “Sırf vakit geçirmek veya sosyal bir etkinlikmiş gibi aile hekimlerine geliyorlar” dedi.

'SOSYAL ETKİNLİKMİŞ GİBİ GELİYORLAR'

Habertürk'te yer alan habere göre, hastalarla samimi ilişkiler kurmak, muhabbet etmenin kendileri için çok önemli olduğunu savunan Eker, "Ancak ihtiyacı olan hastalarımızın da ihmal edilmesini istemiyoruz. Birinci basamağı kullanan hastaların bir kısmı sadece rapor almak için müracaat ederken bir kısmı ise Aile Sağlığı Merkezleri'ne her gün uğruyor. Özellikle yaşlı hastalar, hiçbir şikâyeti ya da işi olmasa da aile hekimlerine geliyor. Sırf vakit geçirmek veya sosyal bir etkinlikmiş gibi aile hekimlerine geliyorlar. Günlük sorunlarını, beklentilerini anlatarak zaman geçiriyorlar. Herhangi bir yakınması olmayan hastalar da sıklıkla bize başvuruyor. Bu hastaların başvuruları birçok aile sağlığı merkezinde aşırı hasta yoğunluğuna yol açıyor. Bekleme süreleri uzuyor. Ciddi hastalığı olan hastaların tedavileri gecikiyor, anlık hasta memnuniyetsizliği ve şiddet artıyor. 89 yaşındaki K.Y. adlı hastam 6 yıl içinde 436 kez poliklinik müracaatı yaptı. 66 yaşındaki A.Y. adlı hastam 4 yılda 329 kez, 82 yaşındaki G.Y. adlı hastam 284 kez müracaat etti" diye konuştu.

DAHA FAZLA